Tökéletes olasz finomság a pizzasütő belsejéből

Ki ne ismerné az egyik leghíresebb olasz ételt, nevezetesen a pizzát? Nem csupán egy egyszerű ételről van szó, hanem egy olyan finomságról, mely képes megteremteni a közösségi érzést. Mára az egész világon elterjedt, sőt az egyes nemzetek saját szájízük szerint készítik. Annak sincs akadálya, hogy mi magunk készítsük el otthonunkban ezt az olasz csemegét.

Pizzasütő segítségével olyan ízletes pizzákat készíthetünk, melynek a nápolyi pizzasütödék is a csodájára járnának. A pizzára tökéletesen igaz, hogy mindenki másként szereti, de az általános közvélekedés szerint akkor tökéletes, ha a széle ropogós, belül puha és friss feltétek kerülnek a finom olasz paradicsomszószra. Habár sütőben is lehet pizzát készíteni, azonban a kifejezetten erre a célra kifejlesztett pizzasütőben sül igazán egyenletesen a tészta és jönnek ki igazán az ízek. Ahogy a tűzhelyeknek és grillsütőknek, úgy a pizzasütőknek is többféle fajtája van. A gázlángos típus elsősorban azért előnyös, mert a kapcsolóknak köszönhetően egyszerű bánni vele. A vegyes tüzelésű modellek működéséhez nincs szükség elektromos áramra, ugyanakkor fával vagy faszénnel is fűthetők.

A két fő típus mellett van egy harmadik is, még pedig a pellet sütők. Ez egy ritkább verzió, ugyanakkor érdemes megismerni ezeket a modelleket is, mivel nagyon jó aromát kölcsönöznek az ételeknek. Természetesen nem csupán a készüléken múlik, hogy ízletes lesz-e a pizza, hanem azon is, hogy mennyire vagyunk gyakorlottak, tisztában vagyunk-e az apróbb trükkökkel, aranyszabályokkal. Érdemes több receptet is kipróbálni és a feltéteket is variálni. Minél többször izzítjuk be a pizzasütőt, annál nagyobb eséllyel lesz idővel egyre tökéletesebb a végeredmény. Legyen szó klasszikus vagy modern változatról, pizzát enni és készíteni jó móka!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük