Tudja mi a természet leghatékonyabb “tisztítószere”?

Az ózon egy három oxigénatomból (O3) álló molekula, amely nem stabil, gyorsan lebomlik és nagy oxidációs potenciálú, vagy redox csoportot képez. Ez az, ami erős oxidálószert és fertőtlenítőszert jelent.

Kattintson ide a további részletekért! Ön tudja mi a természet leghatékonyabb „tisztítószere”? Az ózon.  Az oxidáció során csak egy oxigénatomot használ a hidrogénnel OH-gyökökké történő kémiai reakcióhoz. Az emberek számára ártalmatlan, de az ózon gyorsan támad és eltávolítja a szennyező anyagokat, amelyekbe bekerül. Az oxidáció a baktériumok és vírusok sejtfalával ugyanúgy reagál, mint a hidrogén-peroxid és a jód, a mikrobák sejtpolarációját okozva, ami pusztulásukhoz vezet. Az oxidáció eltávolítja a molekulák elektronjait, végül ártalmatlanná téve őket. Ily módon az O3 elpusztítja a szagokat okozó baktériumokat, a betegségeket okozó vírusokat, valamint lebontja a bio anyagot a mikrobák táplálékát biztosító felületeken. Az ózonnak számos felhasználása van otthon és a kereskedelemben.

A folyékony ózon felhasználásával végzett tisztítást elég elterjedt szerte a világon. Az ózongenerátorok vízkezelő üzemekhez készülnek, és az egész világon használatban vannak. Alkalmazzák az ózont még mosásra és mosogatásra, de leginkább kereskedelmi vagy ipari környezetben. Az ózongenerátorokat mind a nyilvános, mind a magán medencékben használják a medencevíz fertőtlenítésének eszközeként. Hasonlóképpen, egyes akváriumok arra használják, hogy a víz friss és csíramentes maradjon. Egy másik fontos alkalmazás a levegőtisztítás. Oxidálószerként a sejtek szintjén megtámadja a baktériumokat, megölve őket és aerob aktivitásukat, ami a szagokat és a fertőzés potenciális területeit okozza. Az ózon tehát a legtermészetesebb tisztítószer, ezért ha ön is úgy gondolja, hogy ráférne lakására egy alapos tisztítás vagy fertőtlenítés, akkor válassza az ózon fertőtlenítőt, nem fogja megbánni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük