Vajon a csere vagy a felújítás jobb megoldás?

Egy ingatlan fűtési rendszerének korszerűsítésével sok energia és pénz spórolható meg. Ám a munkába szükséges némi anyagi befektetés, s hogy ezt felújításra vagy új fűtőegységekre költik a háziak, érdemes több szempontból mérlegelni.

Kattintson ide, hogy még többet tudjon meg a témával kapcsolatban a futes-gazszereles.hu weboldalon. Az öntött vas radiátorok régi kivitelezése nem sok új építésű ház designjába passzol bele, s ha korszerűsítésről van szó, sokat lehet tanakodni, hogy a csere vagy a felújítás a megtérülőbb döntés. Nem érdemes szépíteni a tényt, hogy az új darabok mutatósabbak, szebbek. Azonban némi munkával, energia befektetéssel a régebbi radiátorok is dekoratívabbak lehetnek, persze a külcsín még nem minden. Hiszen attól, hogy újra szép lesz kívülről, belül még lehetnek vele problémák, ugyanis a vízkőlerakódás nyilván redukálja az egység képességeit.

A szakemberek nem javasolják a savas módszerrel történő kezelést, mert az sajnos nem csak a vízkővel bánik el, hanem az öntött vas radiátorokban is kárt tesz. A legjobb megoldás, ha új eszköz kerül felszerelésre, így garantált az esztétika és a hibátlan működés is. A használt radiátor is lehet egy lehetőség, ám ennek is vannak buktatói. Érdemes az ilyen vásárt nagy óvatossággal kezelni, s ha van lehetőség akár egy szakemberrel átnézetni, mielőtt lebonyolításra kerül a biznisz. A fűtési rendszer aktualizálása előtt is érdemes konzultálni egy fűtés szerelővel, aki reális képet tud adni a lehetőségek előnyeiről, hátrányairól. A futes-gazszereles.hu weboldalon található „Radiátor csere” menüpontban olvasható hasznos információ a témában, de kérdés esetén szívesen fogadják a telefonhívásokat, hogy segítséget nyújtsanak a döntésben, hozzájáruljanak a legjobb opció kiválasztásához. Forduljanak hozzájuk bizalommal a megadott telefonszámon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük