Vákuumszivattyú eladás kedvező áron!

A vákuumszivattyú gondoskodik a fékrendszerben levő fékek könnyebb működtetéséről, vagyis megsokszorozza a fékpedál által kibocsátott erőt. A rásegítős fékrendszerek esetében a vákuumszivattyú felerősíti az ember által kifejtett erőt, amely a fékpedálra hat ki, és így megnöveli a főfékhenger dugattyújára ható erőt. Az Otto-motorok esetében azt a vákuumot használják fel a vákuumos fékrásegítéshez, amelyik a pillangó szelep mögött található.

A minőségi vákuumszivattyú alkatrész hozza létre a fékrásegítést szolgáló vákuumot olyan diesel motoroknál, amelyek nem tartalmaznak pillangó szelepet. Ezt a mechanikai áttéteken keresztül a gépkocsi motorja hajtja. A hibrid és elektromos autók esetében külön villanymotor van arra, hogy gondoskodjon a vákuumszivattyú működtetéséről. Napjainkban a súlycsökkentés érdekében ezek a szivattyúk nem sajtolt acéllemezből, hanem alumíniumból készülnek. A vákuumszivattyú működéséhez nagyban hozzájárul a szivattyú elektromos motorja is. Ez befolyásolja a vákuumszivattyú hatásfokát, illetve a megbízhatóságot is.

Ezért kifejezetten fontos a villanymotor minőségi, konstrukciója, és szerelési pontossága, mert ezek fontos szerepet játszanak a vákuum létrejöttében, és megóvják a vákuumszivattyút a külső anyagoktól, amelyek agresszívak lehetnek. Így érdemes egy minőségi márkájú, modern kialakítású vákuumszivattyúra szert tenni. A vákuumszivattyú alkatrészeinek minősége is egyformán fontos, mert ezek meghatározzák az egész szivattyú élettartamát. További információkért, és a vákuumszivattyúk teljes kínálatáért látogassa fel weboldalunkat, az alkatreszek.hu-t, kérdések felmerülése esetén pedig tárcsázza telefonszámunkat, a +36 62/554-013-at, vagy küldjön e-mailt az info@kovacsauto.hu e-mail címre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük