Van megoldás az algásodás bosszantó folyamata ellen!

A kerti tavakat sokan találják esztétikusnak, így egyre többen gondolkodnak el azon, hogy kialakítanak egy kedves kis tavat a kertben. Az algásodás bosszantó folyamatával viszont csak kevesen számolnak, így amikor mindent belepnek az algák, akkor sokan akár meg is bánják, hogy kerti tavat alakítottak ki. Pedig nem kell bánkódni, ugyanis van hatékony megoldás.

Algamentesítő jelenti a megoldást, ha az algák túlzottan elszaporodnak! Először is érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen okból kifolyólag jelentek meg az algák a kerti tóban. Ugyanis, ha nincs tisztában azzal, hogy miért jelennek meg a kerti tóban az algák, akkor a későbbiekben is újra és újra meg fognak jelenni, ami egy soha véget nem érő ördögi körhöz vezet. Az algák elszaporodásához vezethet, ha a kerti tóban túl sok a hal, így a nagy mennyiségű hal ürülék és a felesleges táp elősegíti, hogy az algák el tudjanak szaporodni. Szintén hozzájárul az algásodás folyamatához az esővíz, amely a talajszintről vagy a tetőről bekerül a kerti tó vízébe. Ezenkívül a kerti tóba telepített foszfor tartalmú kövek is elősegítik az algák szaporodását. Továbbá a nem elég hatékonyan működő szűrő berendezés, az alul tervezett gépészet vagy épp a túl erősen működő szivattyú rendszer is problémát jelent.

Ha az algák már elszaporodtak, azonban nem akar különféle káros vegyszereket a kerti tóba önteni, akkor azt javasoljuk, hogy alkalmazza a teljes mértékben természetes, biológiai mikroorganizmusokból álló szert, az úgy nevezett BioBird algamentesítőt. Érdemes tisztában lenni vele, hogy az algákat nem szabad teljesen kiirtani a kerti tóból, hiszen vannak előnyei. Például a tóban lévő felesleges tápanyagot eltávolítják, illetve a víz alatti növényeknek oxigént termelnek. Bővebb információkért látogasson el a sunikft.hu webáruházba!