Villogó, azaz az index

A villogót a köznyelv index lámpaként ismeri vagy röviden csak indexként.  Ez olyannyira beépült a köznyelvbe, hogy a villogót gyakorlatilag már alig használja valaki.

Villogó komoly szerepet tölt be a közlekedésben, ugyanis ezáltal lehet tudatni a többi közlekedővel, hogy merre szeretnénk kanyarodni. Abban az esetben, ha a villogó nem működik, mielőbb gondoskodni kell róla, hogy újra működőképes legyen, azonban, amíg nem működik, karjelzéssel lehet jelezni, hogy merre szeretnénk befordulni. Ez természetesen azt jelenti, hogy ha jobb oldalra akarunk fordulni, akkor valakinek ülnie kell az anyósülésen. Éppen ezért a legegyszerűbb, ha minél előbb kicseréljük a hibás villogó lámpát. Ha valamelyik oldali index lámpa nem működik, akkor a legtöbbször mindössze izzócserére van szükség. Az sem ritka, hogy a probléma hátterében érintkezési hiba áll. Az öreg autósok által ismert primitív, ugyanakkor sokszor hatásos módszer a lámpára való ütés ököllel. Ez sokszor beválik, azonban az eredeti problémát nem oldja meg. Annak kiderítése, hogy mi lehet a baj komoly szakértelmet és eszközöket igényel.

Az index villogó problémái közt említhetjük még, ha valamelyik index lámpa kábele megszakad vagy, ha valamelyik elektromos alkatrészt víz ér. Az sem kizárható, hogy a műszerfalon lévő irányjelző hibásodott meg. A mai modern autók esetében szinte csak a komputer tudja megmondani, hogy az autó melyik részében kell keresni a hibát. Ha az izzó csere nem segít, abban az esetben kénytelen lesz szervízbe vinni az autót, hogy a probléma oka kiderüljön. A villogó meghibásodásáról többet olvashat és kiváló minőségű alkatrészeket találhat az alkatreszek.hu webáruházban, ahol bő leírást találhat a termékek mellett. Továbbá a webáruházban elérhetőségeket is találhat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük