A kazán a házak lelke, így karbantartása elengedhetetlen

Egy házban nagyon fontos szerepet játszhat a kazán. Kiváltképpen, ha ez biztosítja a meleg vizet és a fűtést is. Éppen emiatt elengedhetetlen a karbantartása. Azonban mivel egy mechanikus eszközről van szó, sajnos olykor elkerülhetetlen a meghibásodás.

A kazán veszélyes berendezés lehet a hozzá nem értők számára, ezért is engedélyköteles a telepítése, melyet kizárólag hivatásos szakemberek végezhetnek. Szerkezetük szerint több kazánfajtát is megkülönböztetünk, de talán a leginkább elterjedt verzió a gázkazán, ami kezelhetősége és hatékonysága miatt vált népszerűvé a felhasználók között. A gyártók a választékok végeláthatatlan listáját kínálják a vásárlók elé, de természetesen ennek az eszköznek is megvannak a közkedvelt márkái. Ami biztos, hogy egy jó kazán egy életre szólhat, ha használói a karbantartásra is hangsúlyt fektetnek.

Meghibásodás viszont előfordulhat, hisz mégiscsak egy gépről van szó. A kemény víz például kifejezetten rossz hatással van a kazánokra a vízkő felhalmozódása miatt. A vízkő képes eltömíteni a fűtőcsöveket, ami nyilván alacsony teljesítményhez és igen magas energiaszámlához vezet, nem beszélve arról, hogy jelentősen megrövidíti a kazán élettartamát is. A vízkő probléma megoldása történhet akár vízlágyító alkalmazásával is, de van, hogy ennél drasztikusabb módszerhez kell folyamodni. Ilyen esetekben azonban mindenképpen hivatásos szerelőkkel kell felvenni a kapcsolatot. A futes-gazszreles.hu oldalon a szakemberek 0-24 órás készenlétben várják a meghibásodott készülékekről szóló bejelentéseket. A weboldalon az is megtalálható, hogy mely márkák javításával foglalkoznak, valamint, hogy milyen munkavégzési területekre vállalják a kiszállást. A kazán szerelés nem házimunka, csak szakavatott gázszerelők csapatával történhet biztonságos munkavégzés! Kérjenek a futes-gazszereles.hu oldalon a hivatásos segítséget!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük