A radiátor légtelenítésének helyes menete

A modern fűtési alternatívák egyre inkább elterjednek, ennek ellenére a legtöbb házban a mai napig radiátorral valósítják meg a fűtést. A radiátor kapcsán van pár dolog, amivel érdemes tisztában lenni, például, hogy bizonyos időközönként légtelenítésre van szükség.

A radiátor légtelenítése kapcsán itt tudhat meg bővebb információkat! Ma már a radiátorok terén is nagy a választék, így bőven van rá lehetőség, hogy kiválassza az otthonába leginkább illő típust. Nem csupán a dizájnt érdemes szem előtt tartani, az ugyanis sokadlagos szempont. Ráadásul radiátort hosszú évekre választ az ember, éppen ezért alaposan át kell gondolni, hogy milyen szempontok alapján melyik típust választja. Ha a fűtőtest nem egyenletesen meleg, akkor szinte biztos, hogy a fűtésrendszer levegős és légtelenítésre van szükség. A levegősség komoly probléma, mivel így kevésbé lesz hatékony a fűtés, ráadásul tönkre teheti a fűtési rendszert. A légtelenítéshez egy edényre, illetve egy csavarhúzóra vagy légtelenítő kulcsra lesz szükség. A teljes folyamat mindössze néhány percig tart, azonban nem szabad kapkodni.

A légtelenítéshez a csavarhúzóval vagy a légtelenítő kulccsal erősen rá kell fogni a szelepre, majd lassú mozdulatokkal el kell kezdeni forgatni, eközben pedig alá kell tartani az edényt. Ha sziszegő hangot hall, akkor a radiátorból elkezdett kiszökni a levegő, ekkor abbahagyhatja a forgatást. Addig tartsa így a szelepet, amíg a levegő mellett egy kevés víz el nem kezd csöpögni. Ha megjelentek a vízcseppek, akkor visszatekerheti a szelepet és kész is van a radiátor légtelenítésével. A radiátoron maradt vízcseppeket egy rongy segítségével könnyen eltávolíthatja. A folyamat igazán egyszerű, bárki könnyen elvégezheti, nem szükséges hozzá különösebb szaktudás.