A rossz vízminőség garanciavesztéssel is járhat

A finomított, kondicionált víz nemcsak egészségére, hanem otthona és készülékei egészségére is jó. A tartály nélküli vízmelegítők gyártói pedig ezt különösen igaznak találták. A kemény víz megviseli a vízvezetékeket és a készülékeket is, ráadásul a garanciának is búcsút inthet.

Kattintson és tudjon meg többet a rossz vízminőségről és arról, hogy mivel is járhat pontosan, ha nem figyel oda eléggé rá. Valójában a kemény víz használata tönkreteheti a mosogatógép, hűtőszekrény, mosógép vagy vízmelegítő garanciáját, mert maró jellegű. A tipikus vízmelegítői garancia például azt állíthatja, hogy a fűtőberendezés 5-10 év közötti időtartamra érvényes. Ha tovább olvas, a garancia általában felsorolja azokat a körülményeket, amelyekre nem vonatkozik, és a „vízminőség miatti felhalmozódás” általában megtalálható ezen a listán. Olvassa el az apró betűs részt. Kutatási tanulmányok kimutatták, hogy a vízlágyító hozzáadása elősegítette a vízmelegítők és más vízfelhasználó készülékek hatékonyabb működését, miközben megakadályozta a mészkő felépüléséből adódó problémákat. Egyes kutatások kimutatták, hogy a kondicionált vizet használó szokásos vízmelegítők 15 évig megőrizték eredeti gyári hatékonyságukat.

A kondicionált víz nemcsak a készülékek és a vízvezetékek védelmében segít, hanem kevesebb szappant és mosószert is használ emiatt. A tulajdonos kézikönyve tartalmaz egy útmutatót, amely megmutatja, hogy mennyi szappant kell használni kemény vízben a lágy víz viszonyai között. A megtakarítás meglehetősen jelentős is lehet. A puha víz a mosószer felét is képes felhasználni, mint a kemény víz, miközben ugyanazokat a tisztítási eredményeket éri el, és így a garanciája sem lesz majd veszélyben. Bővebb leírásért és szolgáltatásainkért keresse fel weboldalunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük