Andrea névnap összes részlete online

Az Andrea egy hagyományosan női név (valójában az András női alakja, amely maga a görög Ἀνδρέας vagy Andreas szóból származik), de ismerünk néhány férfi Andreát is, így nyugodtan használhatja bármely nemre.

Andrea névnap online megtekinthető a nevnap.eu weboldalra látogatva, tehát nézzen be bátran hozzánk és mindent megtudhat majd az Andrea névről és a névnapokról is. Az Andrea jelentése szerint „bátor”, „férfias”, vagy „harcos”, ezért jól párosítható más harcos nevekkel. Andrea spanyolul és franciául, valamint angolul és görögül is ugyanaz, és kiejthető többféleképpen. A kedvenc változatok közé tartozik Andria, Andreah és Andreea. Népszerűségét tekintve Andrea az 1930-as években volt először használva az Egyesült Államokban, és 1981-ben érte el a csúcshasználatot, közel 12.000 Andrea születésével. Ezt követően hanyatlani kezdett, és csak körülbelül 2.000 csecsemőt neveztek el Andreának 2018-ban. Ha a ’80 -as évek elejének névhangulatát szereti, akkor Jessicával, Jenniferrel, Sarah-val, vagy Melissával is keverheti ha két nevet szeretne adni gyermekének. Az Andrea név alternatívái közé tartozik Amanda, Ashley, Angela, Ana és Alexandra. A történelem során híres Andreák közé tartozott Andrea Mantegna festő, Andrea Bocelli operaénekes, Andrea Martin színész, Andrea Hirata író, Andrea Gibson költő és Andrea Petkovic sportoló.

A görög Andreas olasz formája, ez a név azt jelenti, hogy „bátor”, amit mindannyian szeretnénk a gyermekeinknek, igaz? Kivéve persze, ha elég bátrak ahhoz, hogy leugorjanak a fa tetejéről. Emlékeztet minket a kedvenc 90210-es és Az ördög Pradát viseli című fiktív karaktereinkre is, ezért ha önnek is van Andrea nevű ismerőse és felköszöntené névnapján nézzen be hozzánk a nevnap.eu weboldalra és itt minden a szeme elé tárul a névnapokkal kapcsolatban ami csak érdekelheti.