Egy Parker toll mindig tökéletes ajándék

Formális alkalmak esetében nem is olyan egyszerű feladat kiválasztani a megfelelő ajándékot, hiszen a protokoll szerint az nem lehet túlságosan személyes. Emellett az sem szerencsés, ha túl drága szuvenírt viszünk, ahogy a kifejezetten pénztárcabarát megoldások sem illendők. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha a klasszikus megoldások közül szemezgetünk.

Tipikusan ilyen a Parker toll, ami már több mint egy évszázada a minőség szinonimája. Az immáron 135 éve alapított gyár már a kezdetektől a prémium termékek előállítására helyezte a hangsúlyt és innovatív megoldásaik rendre maguk mögé utasították a versenytársakat. Még a 19. század utolsó évében jelent meg a Jointless modell, ami azonnal sikeressé vált és megalapozta a George Safford Parker által létrehozott cégóriás diadalmenetét. A Parker toll hallatán azonban legtöbbünknek az 51-es kódnévvel ellátott darab ugrik be, méghozzá jó okkal. Ez a töltőtoll minden idők egyik legsikeresebb íróeszközévé vált, amit a Jotter golyóstoll csak megközelíteni tudott, noha azt is közel 750 millió példányban értékesítették az elmúlt 70 évben.

A Parker toll tehát nem csupán egy íróeszköz, de egyben státuszszimbólum is. Ennélfogva kitűnő ajándék, legyen szó ballagásról, diplomaosztóról, vagy épp egy közeli barátunk születésnapjáról. Mindemellett arról sem szabad megfeledkeznünk, miszerint a Parker toll választék még napjainkban is óriási, így aztán bármilyen igényünk, vagy elképzelésünk van, biztosan megtaláljuk a legideálisabb darabot a kínálatból. Azt azonban mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy egy ilyen kivételes kvalitású írószerszám is akkor lesz csak igazán szívhez szóló ajándék, ha valamilyen módon egyedivé varázsoljuk. Így aztán feltétlenül érdemes gravíroztatnunk, akár magát a tollat, akár a tartóját, a feliratnak ugyanis biztosan hatalmas sikere lesz majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük