Fogyassz te is gyakran meggyet!

A gyümölcs fogyasztás által hatékonyan pótolni lehet a szervezet számára elengedhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat. A meggy az egyik legegészségesebb gyümölcs, melyet nyáron marékszámra kellene fogyasztani jótékony hatásai miatt.

Meggy tele van olyan hasznos tápanyagokkal, melyekre a szervezetnek nagy szüksége van. Az egyik legfőbb ok, amiért érdemes gyakran meggyet fogyasztani, az az, hogy tele van antioxidánsokkal, melyek segítenek a szervezetnek a káros szabadgyökök elleni küzdelemben. Ezeknek az antioxidánsoknak nagy szerepe van az öregedés és a szívbetegségek elleni harcban. Az emésztőrendszert tekintve is nagyon hasznos a meggy gyakori evése, mivel a benne lévő rostnak köszönhetően optimalizálható az emésztés és megőrizhető az emésztőrendszer egészsége. A gyakori rostbevitel nagyon fontos, ugyanis ennek hozzájárul a báélrendszer egészségéhez, így az élelmiszerek egyszerűen képesek áthaladni rajta, miközben a szervezet könnyebben megszabadul a káros anyagoktól. Emellett a megy olyan anyagokat is tartalmaz, melyeknek köszönhetően az elalvás is egyszerűbbé válik. Ez az anyag a melatonin, mely egy alvást segítő hormon.

A meggy magas káliumtartalommal rendelkezik, aminek köszönhetően az izomműködés optimális fenntartása is sokkal egyszerűbb. Ráadásul a kálium a szív- és az érrendszer egészségének is nagyon jót tesz. A gyakori meggy fogyasztás hozzájárulhat az olyan betegségek elkerüléséhez, mint a stroke vagy az érelmeszesedés. Ezenkívül a benne található flavonoidok az agyműködésre is jótékony hatással vannak. A meggy igazán tápláló gyümölcs, így hamar eltelít, viszont kalóriatartalma alacsony, ezért még a diétába is belefér. Ha szeretnél online meggyet rendelni, arra is van lehetőséged a kozertplusz.hu webáruházból!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük