Hasznos tippek egérírtáshoz

Ha megjelennek az egerek otthonában, akkor az rendkívül kellemetlen tud lenni, mivel nem csak rengeteg kárt okoznak ezek az apró testű rágcsálók, hanem betegségeket is terjesztenek. Éppen ezért nagyon fontos mielőbb sort keríteni a kártevők kiirtására.

Egérírtás különösen fontos az egészség érdekében, ugyanis ezek a kártevők amellett, hogy rendkívül sok bosszúságot okozhatnak, az emberre veszélyes fertőzéseket is terjeszthetnek. Az egerek elsősorban emberi táplálékot fogyasztanak, de eközben megrágják a kartont, műanyagot, dobozokat is, annak érdekében, hogy megépítsék fészküket és szaporodjanak. Ennek megelőzése érdekében mielőbb lépéseket kell tenni. Az otthoni egérirtás többféle módszerrel történhet, például csalikkal vagy csapdákkal. A csapdák elhelyezése mellett a lehetséges járatok lezárása is fontos feladat. Ha nincs egérlyuk, akkor nagy valószínűséggel az ablakon vagy a nyitva felejtett ajtón surrant be a kártevő. Ha egerek bukkantak fel a lakásban, akkor érdemes sort keríteni egy nagytakarításra, melynek keretein belül minden olyan dolgot ki dob, amellyel érintkezhettek a kártevők.

Ha a lakásban több helyen ételmaradékok hevernek, akkor az szinte vonzza a rágcsálókat, ezért nagyon fontos tenni ellenük. Nem csak a házban, hanem a kertben is gondoskodni kell a potenciális élelem forrás eltüntetéséről, például a gyümölcsfák termésének begyűjtéséről. Az erős illatú növények viszont kiváló fegyvernek bizonyulhatnak az egerek ellen, ugyanis az olyan növények, mint a menta vagy a fokhagyma, taszítják a rágcsálókat. Ha semmi sem segít, akkor viszont érdemes szakember segítségét kérni, aki professzionális módszerekkel lép fel ellenük. A mouserstop.hu weboldalon bővebb információkat is megtudhat, illetve elérhetőséget is talál!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük