Hogyan kell helyesen használni a parfümöket?

Manapság szinte mindenki használ különféle illatokat. Sokan parfüm használat nélkül el sem hagyják a házat, de vannak olyanok is, akik a táskájukban is tárolnak egy üvegcsét. Ha megfelelően alkalmazzuk a parfümöt, akkor az illat kellőképp hosszú ideig kitart és nem érnek kellemetlen meglepetéseket.

Parfümök használatát is el lehet rontani, legalábbis jó pár hibát lehet véteni. Ha azt szeretnénk, hogy az illat minél tovább kitartson, akkor először a testünket, pontosabban a bőrünket kell hozzá előkészíteni. A száraz bőrön az illatok nem tartósak, hamar elillannak, ezért nagyon fontos gondoskodni hidratáltságáról. A legjobb zuhanyzás után használni az illatot, illetve a bőrünknek megfelelő testápolókat alkalmazni. A másik fontos szabály a mértékletesség. Ez az az aranyszabály, mellyel sokan vagy nincsenek tisztában, vagy egész egyszerűen figyelmen kívül hagyják. A túlzott parfümhasználat viszont semmiképp sem előnyös, sőt inkább ellenérzést kelt a környezetben. Különösen, ha egy erősebb illatot permetezünk magunkra.

A legjobb, ha körülbelül húsz centiméteres távolságból ejtünk meg egy-két fújást. A másik nagyon fontos dolog, hogy semmiképp ne dörzsöld a parfümöt a bőrödön, mert ezzel csak összetöröd az illatmolekulákat, így sokkal gyorsabban elpárolognak az illatmolekulák. A másik fontos dolog, hogy ragaszkodj egy illathoz és ha már használtad, akkor ne fújj magadra egy másikat. Ez ugyanis nagyon furcsa, zavaró illatkombinációt hozhat létre. Bőven elegendő egyféle illat. Főleg úgy, hogy valószínűleg a testápolód, samponod és dezodorod illata is érződik rajtad. Ma már semmi akadálya, hogy online beszerezd a neked leginkább tetsző illatot. A probeauty.hu webáruházban széleskörű kínálatból válogathatsz a lágyabb illatoktól kezdve az erősebbekig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük