Mi is tulajdonképpen a boldogság?

Minden ember vágya, hogy boldog legyen és olyan életet éljen, ami szenvedésektől, rossz élményektől mentes. Egy olyan élet, amely tele van élvezetekkel és nap mint nap feltölti az embert energiával. Az, hogy tulajdonképpen mi is a boldogság, ugyanakkor nagyon szubjektív, hiszen mindenkinek mást jelent, és nehéz akár két olyan embert találni, akinek ugyanazt jelenti a boldog élet.

A boldogság tehát valójában egy olyan állapot, amire mindenki vágyik, de nem igazán lehet meghatározni. Sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy a teljes boldogság egy annyira idealisztikus dolog, amit szinte lehetetlen elérni. Ez azért nem feltétlenül a legjobb elképzelés, mert ilyen esetben az ember szinte minden kísérlete a boldogságra a könnyen kudarcba fulladhat. Ilyenkor könnyen elkezdenek fokozódni a negatív érzések, gondolatok egy emberben, ami miatt könnyen demotivált lehet. Vannak olyan eszközök, amelyek segíthetnek a boldogság elérésében. Hogyha például olyan emberekkel vesszük körül magunkat, akik mellett úgymond “boldogok vagyunk”, akikkel szeretünk időt tölteni. Sok boldogságot okozhat a családdal, barátokkal eltöltött idő is.

A boldogság elérésének egy másik eszköze lehet az is, ha olyan munkát választunk, amit szeretünk csinálni, vagy olyan hobbikat választunk energiával tölt fel vagy éppen segít a kikapcsolódásban. A testi és lelki egyensúly egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy boldogok legyünk. A nyitottság szintén sokszor jót tehet hiszen, ha új dolgokat próbálunk ki, akkor azok intellektuálisan és fizikailag egyaránt feltöltően hathatnak ránk. Szintén boldogsággal tölthet el minket, ha segítünk másoknak, legyen szó bármilyen féle segítségről hiszen, ha látjuk, hogy egy másik embernek valamivel örömet tudunk okozni, akkor az ránk is pozitívan hat. Keresse fel a  boldogsagmagazin.hu weboldalt és tudjon meg többet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük