Miért fontos a munkavédelmi kesztyű használata munkavégzés közben?

Napjainkban egyre inkább elszaporodnak a munkahelyi balesetek száma. A sérülések mintegy 20%-a nem megfelelően vagy egyáltalán nem viselt munkavédelmi kesztyűknek köszönhető, így a munkavállalóknak a megfelelő munkavédelmi kesztyű viselése rendkívül fontos és elengedhetetlen a sérülések elkerülése érdekében.

A munkavédelmi kesztyű megfelelő és helyes használata, az egészségügyi vagy biztonsági előírások betartása mellett kötelező. A magas szintű egészség és biztonság fenntartása alapvető fontosságú minden vállalkozásban, függetlenül a munkások számától vagy a vállalkozás méretétől. Munkáltatóként vagy cégtulajdonosként a legmagasabb prioritás a személyzet és a munkavállalók biztonságos és egészséges vezetése. A munkások megfelelő biztonsági ruházata közé tartozik a minőségi munkavédelmi kesztyű is. A kesztyű viselésének biztosítása természetesen elengedhetetlen, mivel a vállalkozásoknak jogi kötelezettsége van a biztonsági felszerelés biztosítására. Alapvető fontosságú, hogy a munkáltatók tudják, milyen szabványokat kell betartani az adott iparág számára. Felelősségük az, hogy gondoskodjanak arról, hogy az adott szabványnak megfelelő kesztyű az adott munkavégzési helyzethez vagy a kezelési helyzetekhez megfelelő munkacsoporthoz kerüljön.

Ez nemcsak a munkások biztonságát biztosítja – az egészséges munkaerő kevesebb sérüléssel járó betegnapot vesz igénybe és kisebb lesz a jogi következmények velejárója is. A különböző iparági biztonsági előírások betartásával az üzleti tulajdonos fenntartja üzleti tevékenységének integritását, minimálisra csökkenti a jogszabályok ellen vállalt fellépések kockázatát, és elkerüli a negatív sajtó hatásait is. Forduljon hozzánk bizalommal és vásároljon munkavédelmi kesztyűt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük