Mit érdemes megtekinteni Brüsszelben?

Brüsszel kiváló úti cél, ha egy kis városnézésre vágyunk. Rengeteg múzeum, fenséges épületek, hatalmas sörkínálattal rendelkező bárok és persze a tejszínhabbal és eperrel bőségesen díszített gofrik. Brüsszel minden korosztály számára kiváló választás.

Brüsszel könnyedén megközelíthető repülővel, naponta többször is indulnak oda-vissza fapados járatok. A város a NATO és az EU székhelye, így számos jelentős épület található itt. Például az Európai Parlament épülete, melynek ülésterme látogatható, illetve rengeteg hasznos ismeretet lehet megtudni. Kihagyhatatlan látnivaló a város jelképe, az Atomium is, mely az 1958-as világkiállításra készült. Az építmény kilenc atomból és egy vas kristályrácsból áll. A legfelső gömb kilátóként funkcionál, nagyon szép panoráma nyílik innen a városra. A Szent Mihály és Szent Gudula székesegyházat, mely nem csak Brüsszel, hanem Belgium leghíresebb temploma, ráadásul közel ezeréves. Ha kifejezetten családi programot keresel, amit a gyerekek is élvezni fognak, akkor érdemes ellátogatni a Képregény Múzeumba, melyben minden a képregényekről szól.

Brüsszel fő terét mindenképp érdemes megtekinteni, főleg azért, mert itt található a világörökség részeként nyilvántartott Grand Palace. Már a középkorban is jelentős volt ez a gyönyörű épület. Az úgy nevezett Manneken Pis, vagyis pisilő kisfiú szobrot. Nemzeti ünnepeken fel is öltöztetik a szobrot, a turisták nagy örömére. Érdekesség, hogy a kisfiúnak van egy húga és egy kutyája is, melyek szintén pisilnek. A művészetek kedvelőinek a Királyi Szépművészeti Múzeumot is érdemes megtekinteni. A múzeumban nem csupán a korábbi évszázadok művészeinek, hanem a kortárs művészetnek is helyet ad. Az utasbiztosítás kapcsán az axa-assistance.hu weboldalon tudsz tájékozódni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük