Önfejlesztés a tanulás terén

Nagyon sokan kutatják a siker titkát, vágyakoznak rá, hogy sikeresek legyenek önmaguk és környezetük szemében egyaránt. Holott nincs semmilyen titok. A siker kulcsai az olyan tulajdonságok, mint a kitartás és az önfejlesztés. Csak rajtad múlik, hogy végül sikeres leszel-e vagy sem.

Önfejlesztés fontos része a sikernek. Nem elég megelégedni azzal a szinttel, ahol jelenleg vagy, folyamatosan törekedni kell arra, hogy úgy mondd önmagad legjobb verziója légy. Ebbe mindenképp időt és energiát kell tenned. A kitartás nem egy olyan tulajdonság, amely velünk születik vagy, amit a felmenőinktől öröklünk. A kitartás egy képesség, amelyet fejleszteni lehet. Habár a kitartás nem örökölhető, azonban sokat számít, hogy mit látunk otthon szüleinktől. Viszont, ha nem vagyunk kitartóak, akkor sem kell elkeseredni, ugyanis fejleszthetjük. Ehhez következetesség és elhatározás szükséges. Életed során te is kerülsz olyan helyzetbe, amikor nincs más választásod, mint kitartónak lenni. Vannak, akikben több a kitartás, az úgy nevezett csak azért is meg tudom csinálni érzés, míg másokban kevesebb.

Önfejlesztés
Önfejlesztés

Az önfejlesztés során az egyik legfontosabb feladat a kitartás fejlesztése. Gondolkodásmódunk nagy mértékben meghatározza a problémákhoz való hozzáállásunk, azt, hogy bosszankodunk vagy megriadunk az előttünk álló problémáktól, vagy úgy tekintünk rájuk, mint legyőzni való kihívásokra. Ha rád az előbbi jellemző, akkor tudatos munkával elérheted, hogy másként állj a problémákhoz és a legnagyobb akadályokat is legyőzd kitartással. A problémák megoldásával önbizalmad nőni fog, kitartásod pedig fejlődik. Ha szeretnél a motivációról, kitartásról és az önfejlesztésről olvasni, akkor érdemes megvásárolnod A kitartás kézzelfogható csodái című könyvet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük