Önindító minden márkához elérhető online!

Az önindító (vagy másnéven indítómotor) egy belső égésű motor forgatására használt eszköz, hogy a motort saját erővel indítsa el. Az indítók lehetnek elektromosak, pneumatikusak vagy hidraulikusak. Az önindító lehet egy másik belső égésű motor is, például nagyon nagy motorok, vagy mezőgazdasági vagy földmunkák során használt dízelmotorok esetében.

Önindító vásárolható többféle márkától is az alkatreszek.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk még ma és megtalálhatja az önindító árakat a kiszállítási részletekkel együtt. A belső égésű motorok visszacsatoló rendszerek, amelyek beindításuk után az egyes ciklusok tehetetlenségére támaszkodnak a következő ciklus elindításához. A négyütemű motorban a harmadik ütem energiát szabadít fel az üzemanyagból, meghajtja a negyedik (kipufogó) ütemet és a következő ciklus első két (szívó, kompressziós) ütemét, valamint meghajtja a motor külső terhelését. Az első ciklusban bármely adott munkamenet elején történő elindításához az első két ütemet más módon kell meghajtani, mint magáról a motorról. Az elektromos indítómotor vagy forgatómotor a benzinmotoroknál és a kisméretű dízelmotoroknál a legelterjedtebb típus.

Amikor az indítóakkumulátor egyenáramát a mágnesszelepre kapcsolják, általában egy kulccsal működtetik a kapcsolón (a „gyújtáskapcsolón”) keresztül, a mágnesszelep bekapcsol egy kart, amely kinyomja a hajtó fogaskereket az indító hajtótengelyén, és összekapcsolja a fogaskereket az indítóval.  Egyes modern, tizenkét vagy több hengeres benzinmotorok teljesítménylöketének kezdetén mindig legalább egy vagy több dugattyúval rendelkeznek, és képesek úgy indulni, hogy üzemanyagot fecskendeznek be a hengerbe és meggyújtják azt. További részletekért és rendelésért valamint a leírás elolvasásáért keresse fel az alkatreszek.hu weboldalt.