Orr plasztika előtt és után

Több oka is lehet, annak, ha valaki úgy dönt plasztikai műtétnek veti alá magát. Legtöbb esetben az illető elégedetlen kinézetével és plasztikai sebész kése által akarja megváltoztatni a neki nem tetsző részt.

Orr plasztika esetén az illetőnek nem csak ez a testrésze, de bizonyos mértékben az arca is megváltozik. Nem csoda, hogy sokan, akik elégedetlenek orruk kinézetével, a beavatkozás mellett döntenek, hisz az orr az arc egyik legszembetűnőbb része, ennek megfelelően nem igazán lehet rejtegetni. A többség, mint szépészeti beavatkozást használja, hisz az orra formájával vagy alakjával van problémája. De, akadhatnak olyanok is, akik az orr rendellenes funkciója miatt döntenek a műtét mellett. Az operáció során az orr csontos és porcos vázának a kívánt formára alakítás, valamint ennek rögzítése történik. Az operáció történhet helyi érzéstelenítésben, de akár altatásban is. A műtét végeztével pedig egy gipszsínnel rögzítik az orrot kívülről, melyet 2 – 3 hétig kell viselni, majd egy kontroll keretén belül az orvos eltávolít.

A műtétet követő 2 – 3 napban helyi fájdalomra kell számítani, melynek mértéke a szokásos fájdalomcsillapítóknak köszönhetően csökkenthető. Fontos tudni, hogy az operációt követően tilos orrot fújni vagy hajolni, mivel az utóvérzést okozhat. A műtéti terület bedagad, így számolni kell egy időre a kellemetlenséggel, miszerint az orron át nehezen kap levegőt a beteg, így kénytelen a száján keresztül levegőt venni. A helyi fájdalmon kívül a szemek alatt is jelentkezhet duzzanat, azonban ez pár napon belül leapad. Javasoljuk, hogy a műtétet megbízható plasztikai sebész szakorvossal végeztesse el, valamint győződjön meg az orvos kiváló szakmai híréről és kérjen tőle képeket korábbi munkáiról, valamint tegye fel neki bátran kérdéseit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük