Pléd – a lakberendezés és a kényelem tökéletes kelléke télen, nyáron

A pléd és ágytakaró nem hiányozhat senki otthonából sem. Felnőttek és gyermekek egyformán nagy hasznát veszik a fagyos és az izzasztó évszakokban is.

Egy szép pléd és ágytakaró a hálószoba, a nappali, a vendégszoba, a gyerekszoba, de még a terasz és erkély kellemes, melengetően hangulatos lakástextilje is. Mindegy milyen stílusú az otthonunk, minimalista, klasszikus, vagy teljesen modern, minden helyzetbe találunk oda illő plédet. A minimalista stílus sokak elgondolása szerint valami rideg és barátságtalan, fehér falú térről szól. Viszont lenyűgöző és meleg miliő is megvalósítható ebben a stílusjegyben is. A minimalizmus a letisztultságról szól, túlzsúfolt bútorok, minták és „csicsás” lakberendezési kiegészítők nélkül.  Jelszava az lehetne, hogy a kevesebb több, de mégis otthonos, meleg, meghitt hangulatú. Egy minimalista lakás inkább a praktikusságról és az ésszerűségről szól, mint a felesleges tárgyakról és csecsebecsékről. De térjünk vissza a meleg, puha pléd és ágytakaró észveszejtően barátságos, meghitt gondolatához.

Pléd
Pléd

Mivel minden részlet számít az otthonunkban, a legapróbb szőnyegtől kezdve a fürdőszoba kiegészítőkig, amelyek együtt alkotnak egységet és tökéletes miliőt. Nem mehetünk el a pléd és ágytakaró mellett sem szó nélkül. Egy szép színű és finom anyagú pléd az ágy, vagy a kanapé letakarására is szolgálhat, de be is takarózhatunk vele, amikor fázósabbak vagyunk a tv nézés közben. A pléd nem csak nekünk felnőtteknek a kedvencünk, hanem a gyermekek is előszeretettel takaróznak be velük a délutáni csendes pihenő során. Nekik válasszunk kisméretűt, amit könnyedén magukkal tudnak vinni a nagyihoz is és természetesen a bölcsibe, oviba is. Egy plédnek több funkciója is lehet. Takarózunk vele, lakberendezési dekorációs kiegészítőként használjuk, letakarjuk vele az ágyat, amikor éppen nem ágyaztunk be. Nagy színválasztékban vásárolhatunk belőlük, ezzel pedig szépen eljátszadozhatunk, amikor egy kis vidámságot szeretnénk otthonunkba csempészni. A plédet magunkkal vihetjük a kirándulásokra is, piknikezhetünk rajta, szabadidős tevékenységeken is használhatjuk. Kiválasztásánál csupán az ízlésünk és igényeink szabhatnak határt. Mintás, vagy egyszínű, virágos, állatos, full vastag, vagy kisebb és vékonyabb is megfelel a takarózásra, rajtunk múlik, milyet szerzünk be.

Akinek még valamiért nincs otthon pléd és ágytakaró, mindenképpen érdemes beszereznie és megtapasztalnia az ölelő és felmelegítő, nagyon szerethető tulajdonságát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük