Silgard hatékonysági és biztonsági vizsgálat

A HPV elleni védőoltások, segítenek a humán papillómavírusok által okozott rákos megbetegedések megelőzésében. Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy mennyire biztonságos ez a védőoltás, és hogy valóban hatékony-e?

Silgard hatékonysági és biztonsági vizsgálat folyamán, egy Dániában készült kutatás eredményéből kiderült, hogy a 13 és a 16 éves kor közötti lányok, akiknek 80%-a megkapta a 4 komponensű védőoltást, azok körében 67%-al csökkent a nemi szervi szemölcsök gyakorisága. Ez kihatással volt a fiúk statisztikájára is, mivel ők a lányoktól fertőződhetnek meg. Itt 50% volt a csökkenés, ami rendkívül hatékonynak számít. A kutatások során megvizsgálták a biztonságossági kérdést is. A komplex regionális fájdalom szindróma, sem az ájulásos rosszulléttel járó, poszturális ortosztatikus tachycardia szindrómával kapcsolatban, nem igazoltak összefüggést az oltás beadásával. Ezzel megerősíthető, hogy a Silgard védőoltás biztonságos.

A HPV (humán papillomavírus) a leggyakoribb szexuális úton terjedő vírusos fertőzés. Tüneteket okozhat a férfi és női belső és külső nemi szervek, illetve a végbél és a száj nyálkahártyáján. Ennek a fertőzésnek, néha nincsenek szemmel látható jelei, ezért fontos a rendszeres citológiai vizsgálat, mely során fény derülhet a vírusra. Érdemes ezt a vizsgálatot rendszeresen elvégezni, hisz a vírus jelentősen közbejátszhat a daganatos megbetegedések kialakulásában. Ha szeretné megelőzni a súlyosabb betegségeket és felvenné a HPV elleni védőoltást, egyeztessen időpontot a Belvárosi Orvosi Centrumban, melynek elérhetőségeit megtalálja a www.belvarosiorvosicentrum.hu oldalon. Itt tovább olvashat még a vírus okozta betegségekről, megismerkedhet szakorvosainkkal és szakrendeléseinkkel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük