Sokan bele sem gondolnak, mennyire fontos egy előszobabútor

Az előszoba az a helyiség otthonunkban, melynek megtervezésére valljuk be nem szánunk túl sok időt. Pedig az előszoba igen is fontos. Fontos a tárolás szempontjából, és nem utolsó sorban a hozzánk érkező vendég is ide toppan be először.

Társas házak esetén az előszobabútor általában méretfüggő. Egy jól elrendezett előszobát számos funkcióval felruházhatunk. Biztos vagyok benne, ha mindenki végig gondolja, és saját maga tervezhetné meg az otthonát akkor nagyobb helyet szentelne rá. Az a szoba választ el bennünket a külvilágtól, innen indulunk el és ide érkezünk meg. Fontos, hogy kellemes legyen a légkör. Ha nem rendelkezik ablakkal, gondoskodjunk kellő megvilágításról és világos falakról. A padló burkolását is jól gondoljuk át. Strapabírónak kell, hogy legyen és könnyen tisztítható. Amennyiben szabad fallal rendelkezünk, vagy kis folyosónk van, töltsük fel gardrób szekrénnyel. Tároljuk itt a kabátjainkat, és a cipőket. Praktikus mivel mindig kéznél lesz, és a lakás többi részén sem foglalja a helyet. Jó ötletnek bizonyul még egy tükör, tágítsa a teret és indulás előtt leellenőrizhetjük, hogy minden stimmel-e aznapi outfittünkkel.

Helyezzünk el tárolókat, melyben helyet kaphat az esernyőnk, a cipőhúzó, vagy a kulcsaink. Az előszobánkban hasznát vehetjük, még egy széknek, vagy puffnak melyre ráülve könnyebben húzhatjuk fel a lábbelinket. Manapság sok áruház kínál, olyan előszobai ülőkéket, amelyeknek az alsó része tároló retesz. Ha már minden fontos elemet beszereztünk, melyekre szükségünk lehet, akkor fordítsunk egy kis hangsúlyt a dekorra. Manapság nagyon sok helyen beszerezhetünk különböző formájú és szövegű feliratokat, pl. egy Hello, vagy egy Wellcome mindig jó érzést kelt majd bennünk, vagy a hozzánk érkező vendégekben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük