Utazás vonattal Európa különböző tájaira

A hosszabb utaknak megvan a maguk varázsa, egyfajta nosztalgikus érzéssel töltik el az embert. Ha a külföldi nyaralás tervezgetésére kerül sor, sokan autóval vagy repülővel utaznak. A többségnek eszébe sem jut vonattal utazni, holott több szempontból is előnyös választás.

A vonatos utazások mindig hatalmas élménynek számítanak. Érdemes adni neki egy esélyt, ugyanis rendkívül sok előnnyel rendelkezik. A vonatút előnye az autós utazással szemben, hogy a sofőr nem fárad el és a teljes család sokat láthat az adott országból. Az autópályáról általában nem is látnivaló akad, ráadásul a sofőr a vezetéssel van elfoglalva, így esélye sincs nézelődni. A vasútvonal általában olyan utakon halad, ahol nincs autós forgalom, így kényelmesen lehet nézelődni és megismerni a vidéki tájakat. Az éjszakába nyúló utazás előnye, hogy akár a szállás költsége is megspórolható. A repülő ugyan gyors opció, viszont a repülőjegy meglehetősen drága, ráadásul a poggyász méret és súlybeli korlátozása komoly fejtörést okozhat. A vonaton emiatt nem kell aggódni, ráadásul bármikor felállhatunk, hogy elgémberedett tagjainkat megmozgassuk.

Európában számos olyan vasútvonal van, melyen érdemes legalább egyszer az életben végig utazni. Ilyen például a La Manche-csatorna alatti gyorsvonat, amely Párizs és London között közlekedik. A négyszázötven kilométeres út valamivel több, mint két órán át tart. Szintén hatalmas élmény a rendkívül gyors spanyol AVE vonattal utazni, mely két és fél óra alatt hatszáznyolc kilométert tesz meg. Madridtól Barcelonáig. Mindezt elképesztően gyönyörű tájon átsuhanva. Ha gyorsan akarsz Madridból Barcelonába érni, akkor ez a vonat az ideális választás, ugyanis a regionális vonatok esetében kilenc óra megtenni ezt a távolságot. Ha szeretnél bővebb információkat megtudni, akkor látogass el az axa-assistance.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük