A beton távtartó elengedhetetlen eszköz a szerkezetépítés során

Nagyobb volumenű építési munkálatok esetében a stabil alap megteremtése hatalmas befolyással bír. Vasbeton szerkezetelemek gyártása és telepítése során a megfelelő stabilitás eléréséhez pedig elengedhetetlen a precíz kivitelezés és pozicionálás. Szerencsére erre a célra ma már kiváló eszközök érhetők el, így a különféle munkafolyamatok gyorsan és nagy pontossággal elvégezhetők.

A vasszerelések illesztésénél a beton távtartó alkalmazásával érhetünk el kimagasló eredményeket. Természetesen ahhoz, hogy a szerkezeti stabilitás a lehető legnagyobb legyen, fontos pontosan meghatározni, melyik beton távtartó típus a legoptimálisabb az igényeinkhez mérten. Tudniillik sok esetben egész másképp kell terveznünk, ha alapozás, vagy falazás a feladat, illetve eltérő módon, ha födémek, oszlopok és gerendák kialakítása a cél. Ennek tükrében nagyon fontos, hogy a szükséges kiegészítők megválasztása szakmai szempontok alapján történjen. Így nem csak a hosszú távú eredményesség lesz biztosított, de a kivitelezés is gördülékenyebbé és költséghatékonyabbá válik.

Függően attól, az adott munkálatok folyamán mekkora teherbírásra van igény, különféle anyagokból készült beton távtartó alkalmazása lesz célszerű. A műanyag kivitel kisebb ellenállás kifejtésére képes, ugyanakkor könnyedén applikálható és speciális szerszámok nélkül is méretre szabható, alakítható. A leggyakrabban használt beton távtartó ugyanakkor az acélból készült módozat, lévén nagy mennyiségben történő alkalmazása is költséghatékony, emellett pedig kimagasló a szakítószilárdsága. Speciális esetekben, amikor a vizesedés komoly kockázatot jelent – például hidak építésénél -, üvegszálas beton távtartó használata javasolt, ezzel ugyanis elkerülhetők a későbbi szerkezetgyengülésből adódó problémák.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük