A hágcsó létra anyaga fontos szempont telepítéskor

Ipari felhasználás esetén kiemelten fontos, hogy a munkavégzéshez szükséges rendszerek a lehető legbiztonságosabbak legyenek, ezzel párhuzamosan pedig a fenntartásuk a lehetőségekhez mérten leginkább problémamentesen legyen kivitelezhető.

A hágcsó létra esetében ez több szempontot is érint. Tekintettel arra, hogy ezeket a rögzített megoldásokat rengeteg helyen alkalmazzák, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tanúsítványoknak felelnek meg az egyes modellek és ennek megfelelően milyen felhasználási körülmények között vethetők be. Különböző tetők, és magasban lévő pontok kényelmes és biztonságos eléréséhez kétségkívül a legkiválóbb megoldások egyike, ám telepítéskor mindenképpen figyelembe kell venni, hogy az különböző behatásoknak megfelelő modellt válasszuk. A gravetti.hu által forgalmazott létrák a legszigorúbb szabványoknak – úgy mint a UNI EN ISO 14122-4-nek – megfelelnek, ráadásul a francia Egészségügyi Főigazgatóság – azaz az ACS – által kiadott igazolás garantálja, hogy az aknákhoz tervezett modellek olyan felhasználási helyeken is alkalmazhatóak, ahol közvetlenül ivóvízzel érintkezhetnek.

Rendkívül fontos azonban az is, hogy a hágcsó létra milyen anyagból készül, hisz ez meghatározza, hogy milyen területeken alkalmazható biztonsággal. Lényeges szempont, hogy a szerkezet ellenálljon a szélsőséges időjárási körülményeknek, illetve a különféle vegyszereknek is, valamint biztonsági szempontból létfontosságú, hogy ne vezesse az áramot. A precíz gyártásnak és a több éves tapasztalatnak köszönhetően ezek a létrák amellett, hogy rendkívül könnyűek és a szilárdságuk a tömegükhöz viszonyítva szinte megdöbbentő, nem igényelnek különösebb karbantartást, ami hosszú távon hatalmas előnyt jelent, főképp egy nagyobb ipartelep esetében, ahol magas számban történik ezeknek az eszközöknek az alkalmazása.