A mobil tehénistálló hatalmas előnyt jelenthet

Kardinális kérdés az állattenyésztésben, hogy a felmerülő kérdésekre a lehető leggyorsabban tudjunk reagálni, és amennyiben szükséges, a változtatásokat minél gyorsabban és alacsonyabb költségek mellett végre tudjuk hajtani.

Egy tehénistálló esetében kiemelkedően fontos szempont lehet a mobilitás. Akár területi optimalizáció, akár törvényi szabályozás hatására, bármikor alakulhat úgy a helyzet, hogy át kell helyezni az állatokat, ilyenkor pedig rögtön szembesülünk azzal, hogy egy fix építmény milyen szinten gátolhatja ezeket a törekvéseket. Szükséges területváltáskor pedig muszáj valamilyen megoldást találni – méghozzá a lehető legrövidebb idő alatt -, és ilyenkor egy alapos kalkulációt követően megdöbbentő összegek látnak napvilágot, ha úgy döntünk, hogy hagyományos, téglaépületet szeretnénk építtetni. Ám a magas költségek mellett ilyenkor még egyéb problémákkal is szembe kell nézni.

Egyrészt hiába is építtetünk egy újabb fix istállót, jó eséllyel idővel újra ugyanabba a csapdába esünk majd, és a következő helyváltoztatás után ismét csak megoldást kell találnunk. Ráadásul a kivitelezés sem épp a legegyszerűbb, hisz az alapanyagok beszerzése is egyre nehézkesebb – és ezzel párhuzamosan drágább is -, sőt, mivel az ilyen épületek munkaigénye óriási, az emberi tényezővel is érdemes számolni, hisz könnyen előfordulhat, hogy nem tudunk egy csapásra kivitelezőt találni. Ha pedig az a cél, hogy a tehénistálló mobil – és emellett költséghatékony – legyen, akkor mindenképpen érdemes a gravetti.hu által forgalmazott sátor rendszert választani, hisz ezek a megoldások teljes mértékben mobilak, bekerülési költségük alacsony, mindamellett pedig a karbantartási igény is elhanyagolható, ez pedig minden állattartó számára nagyon fontos szempont.