A kerti munkák elengedhetetlen kellékei, a fűrészek

A tavasztó őszig tartó időszakban számos munka adódik a kertben, melyeket elvégezve igazán szép lehet az udvar. Ehhez viszont nem árt beszerezni néhány eszközt, melyek megkönnyíthetik dolgunkat. Az egyik alapvető szerszám, melynek a kerti fészerben mindenképp ott a helye, az a fűrész, lehetőleg kézi és motoros formában is.

Kézi fűrész segítségével a kisebb-nagyobb ágak eltávolítása egészen könnyű feladat. Ezt az eszközt az emberiség szinte a kezdetektől használja. Nagyon sokféle típusa van ezeknek az eszközöknek, melyekkel akár kézi erőkifejtéssel is hatékony munkát végezhetünk. Ugyanakkor a leggyakrabban kétfajtát különböztetünk meg, melyek a rugalmas pengéjű, valamint a merevített pengéjű darabok. Előbbit a faanyagok fűrészelésére tudjuk használni, míg utóbbi a finomabb munkákra, illetve a fém megmunkálására alkalmas. A másik gyakori csoportosítási mód a kerettel rendelkező és keret nélküli típusok.  A keretes verzió hosszú múltra tekint vissza és nagyon jól lehet vele dolgozni. A keret nélküli opció esetében az egyik legfontosabb dolog, hogy a munkaanyagot stabilan rögzítsük fűrészbak vagy satu segítségével.

A legtöbb kertben nem elég, ha rendelkezünk egy kézi fűrésszel, sokszor jól jön, ha egy motoros opció is van a háznál. Ekkor viszont joggal merül fel a kérdés, hogy benzines vagy elektromos készüléket vegyünk. Ez leginkább az egyéni igényektől függ, illetve, hogy milyen gyakran és hol szeretnénk alkalmazni a fűrészt. Érdemes többféle modellt összehasonlítani, annak érdekében, hogy valóban a számunkra legmegfelelőbb típust és darabot válaszuk ki. Ma már nem csupán a műszaki áruházakban, hanem akár online is beszerezhetjük a számunkra szükséges szerszámokat, így otthonunk kényelméről sem kell lemondanunk a vásárlás során.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük