A kúttisztítás kúttípusonként

Manapság a kutak többsége teljes mértékben kihasználatlan, hiszen csupán nagyon kevesen alkalmazzák ezeket a kerti növények és vetemények öntözéséhez. Ám jó hír, hogy költséghatékonyságuk miatt egyre többen döntenek használatuk mellett. Érdemes azonban tudni, hogy többféle kút létezik, melyet javasolt figyelembe venni annak tisztítása során is.

A kuttisztitovallalat.hu internetes oldalra ellátogatva Önnek is lehetősége adódik segítséget kérni a kútjának tisztításához szakértőktől. A Kúttisztító Vállalat szakképzett és többéves tapasztalattal is rendelkező munkatársai ugyanis szakszerűen végzik el bármilyen típusú kútról is legyen szó.

A leggyakoribb kútfajták az ásott kút, a fúrt kút, valamint az ipari kút. Azonban mindegyik típusú kút esetében az első lépés az állapotfelmérés, és csupán ezután kezdődhet meg a tényleges tisztítás. Az ásott kutaknál a felmérést követően tisztítószivattyúzással a vízadó kőzetből a finomabb iszapos, valamint homokos részeket távolítják el a szakemberek. A tisztítószivattyúzást követően pedig alpintechnikával kézi erővel tisztítják el a kútból a darabos, valamint iszapos szennyeződéseket.

A fúrt kút rendszerek tisztítását már egészen másként kell elvégezni, melyet egy jó szakember fel is ismer. A fúrt kutak esetében ipari eszközökkel mossák át a kutat, melyhez különféle speciális eszközöket is használnak, mint amilyen az iszapoló és a tisztítófejek is. Az ipari kutakat is speciális eszközök segítségével tisztítják. A kutak típusától függetlenül, befejezésként mindig fertőtlenítik is azokat.

Amennyiben bővebben is szeretne olvasni a különféle kútfajtákról, látogasson el a kuttisztitovallalat.hu honlapjára, ahol a Kúttisztító Vállalat szakembereit is megtalálhatja, és kérheti segítségüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük