A legfontosabb kerti eszközök az egyszerű kerti munka végzés érdekében

A megfelelő kerti eszközök használatával nagymértékben megkönnyíthetjük a saját dolgunkat. Ha minőségi eszközök állnak rendelkezésre, akkor sokkal egyszerűbbé válik a dolgunk, rengeteg időt takaríthatunk meg és hatékonyabban dolgozhatunk. Ha még viszonylag újak vagyunk ezen a téren, akkor nem árt, ha tisztában vagyunk vele, hogy mire lehet szükségünk.

Kerti eszközök használata által sokkal egyszerűbb lehet a kertben végzett munka. Az ültetés, palántázás, gazolás és az egyéb tevékenységek képesek teljes mértékben kikapcsolni minket. A növénytermesztés egy olyan folyamat, melynek végén az eredmény szemmel látható. Ráadásul a saját magunk által megtermesztett zöldségek és gyümölcsök esetében pontosan tudhatjuk, hogy milyen vegyszerek érték őket, hogyan zajlott a termesztés folyamata. Ahhoz, hogy hatékonyan tudjuk gondozni a növényeink, néhány alapvető szerszámra nagy szükségünk lesz. Ha kerti munka, akkor szinte mindenki azonnal az ásóra gondol. Ennek két típusa van, egyfelől a csúcsos verzió, mellyel a kötött talaj megmunkálása válik egyszerűvé, másrészt az egyenes élű, amellyel a laza föld megmozgatása válik könnyebbé.

Az ásó mellett a kapa is a legfontosabb kerti eszközök közé tartozik. Ennek számos változata akad. Azt, hogy melyiket alkalmazzuk, főleg a talaj tömörségétől függ. Nagyon sok típus kettős fejjel rendelkezik, vagyis az egyik része kapa, míg a másik részén talajlazító villa található. Ebből akár kézi verziót is vásárolhatunk, ha számunkra ez kényelmesebb. A gereblye szintén egy alapvető szerszám, amely megkönnyíti a dolgunkat. A választás során elsősorban a fej szélességét kell figyelembe venni. Az ültetéshez nem árt, ha egy ültetőkanalat is beszerzünk, mivel így sokkal egyszerűbb lehet a dolgunk a kertben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük