Milyen az igazán jó kutya jutalomfalat?

Ha friss kutyások vagyunk vagy nem rég kezdtük el a kutyaiskolát, akkor valószínűleg felmerül bennünk, hogy szükségünk lesz valamilyen jutalomfalatra. Sokan azonnal a hagyományos virslire gondolnak, azonban ez nem feltétlenül jó választás, ha minőségi élelmiszert szeretnénk adni a kicsinek.

Kutya jutalomfalat kapcsán van pár dolog, amit nem árt szem előtt tartani a választás során. Ilyen például, hogy valamilyen finom, ínycsiklandozó illatú finomság mellett döntsünk, amivel motiválni tudjuk az ebet. Arra is ügyeljünk, hogy a falatka lehetőleg nedves legyen. A száraz finomságokkal az a probléma, hogy időbe telik, míg az állat megrágja, emellett könnyen szomjas lehet az eb. A legegyszerűbbnek az tűnik, ha virslit adunk kis kedvencünknek, azonban ez semmiképp nem jó döntés, ha felelősségteljes gazdiként valami egészséges alternatívában gondolkodunk. A virsli kizárólag csontokról mechanikusan lefejtett, silány minőségű húst tartalmaz, emellett bőven megtalálható benne számos mesterséges anyag. Emiatt jobb, ha inkább valamilyen egészséges finomságot adunk az ebnek, mely nem árt neki és motiválja a tanulásban.

Ahogy a neve is mutatja, a jutalomfalat jutalmazásra való, nem pedig etetésre. Ezt azért tartjuk fontosnak kiemelni, mert nagyon sok gazdi nagyobb mennyiségben adja a finomságot a kutyusnak, mint kellene. Holott a tápnak és a jutalomfalatnak is megvan a maga szerepe, nem szabad a kettőt felcserélni egymással. A gyártó általában megadja az adagolási útmutatót, melytől nem érdemes eltérni. A cél ugyanis nem az, hogy a kutya jól lakjon a jutalomfalattal, hanem hogy motiválttá váljon a különféle feladatok elvégzésében. A finomságot akár online is beszerezhetjük, például a magtarhaz.hu webáruház széleskörű kínálatából!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük