A meghibásodott készülék esetén ezt tegye!

A felismerés, hogy a kályha, gázkészülék vagy más fűtőelem nem működik, kellemetlen meglepetést okoz – különösen, ha télen történik ez meg.

Olvasson tovább itt és mindent megtudhat a meghibásodott fűtőberendezésekről. Sajnos az összes melegítőt és fűtőkészüléket végül ki kell cserélni, de a jó hír az, hogy néhány fűtési problémát meg lehet oldani anélkül, hogy teljesen új rendszert kellene megvásárolnia. Gyakran halljuk azt a kérdést, hogy „miért nem működik a melegítőm?”, és az az igazság, hogy sokféle válasz van erre. A fűtőkészülékek összetett rendszerek, amelyek nagy mennyiségű karbantartást igényelnek. Sok mozgó alkatrésze és darabja van, amelyek hozzájárulhatnak a rendszer megfelelő működéséhez. A légszűrő piszkos lehet, megrepedhet, amely szivárgást okozhat, a sok rész közül az egyik meglazulhat, elhasználódhat vagy ki kell cserélni, vagy számos egyéb probléma merülhet fel. A készülék karbantartását nem szabad figyelmen kívül hagyni, és elengedhetetlen a rendszer megfelelő működéséhez. Ha már nem észleli a jó  teljesítményt, azonnal hívjon szerelőt.

Ha kíváncsi, hogy a melegítő miért fúj ki hideg levegőt, az első lépés, amelyet meg kell tennie a következő: ellenőrizze a termosztátot, és ellenőrizze, hogy a hőmérséklete megfelelő-e. Ha ellenőrizte a termosztátot, és megbizonyosodott arról, hogy valóban a megfelelő beállításon van-e, akkor a problémák közül az egyik leggyakoribb ez lehet: szennyezett a légszűrő – A légszűrők idővel piszkosak lesznek és meg kell tisztítani vagy cserélni kell őket – különben a szennyeződés és a törmelék gátolhatja a készülék teljesítményét, és hideg levegőt fújhat. Cserélje ki a légszűrőt, és ellenőrizze, hogy ez megoldja-e a problémát. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor itt lehet az ideje annak, hogy szakértőt hívjon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük