A menstruációs naptár megmutatja a pontos adatokat

A menstruációjának nyomon követése segít többet megtudni annak gyakoriságáról és hosszáról. Ez segíthet a hangulatváltozások mintáinak meglátásában is. A testével való összhang és a menstruációban részt vevő különböző hormonok megértése segíthet jobban eligazodni a havi ciklusban.

Menstruációs naptár megmutatja, hogy pontosan melyik napra várhatja a következő menstruációt, tehát nézzen be a foglaljorvost.hu weboldalra és itt megtalálhatja menstruációs naptárunkat. A vérzés első napja a menstruációs ciklus 1. napjának számít. Ha 28 napos ciklusa van, akkor a 14. nap körül ovulál (petesejtet enged ki), és körülbelül 14 nappal később érkezik meg a menstruáció (mindaddig, amíg nem terhes). Az időszakok 21-40 naponta fordulhatnak elő, és három-hét napig tarthatnak. Vannak, akik erős fizikai és mentális változásokat tapasztalnak, különösen a menstruációjuk végéig, míg mások alig vagy egyáltalán nem. Nincs annál rosszabb, mint az, amikor megérkezik a ciklus és nincs kéznél semmilyen egészségügyi termék, főleg, ha éppen nyaralni van. A következő menstruáció esedékességének ismerete segít megtervezni, és biztosítja, hogy ne érje meglepetés. Egy nő a legtermékenyebb ovulációkor, és ezért valószínű, hogy teherbe esik az ovulációt megelőző három napon belül. Az ovuláció körülbelül 14 nappal a menstruáció megkezdése előtt történik. Ha nyomon követi a ciklusát, akkor könnyebb lesz megtudni, mely napokon valószínű a teherbeesés.

A premenstruációs szindróma (PMS) súlyossága személyenként változó, és néhány nő egyáltalán nem tapasztalja ezt a menstruációjának vezető szakaszában. Annak ismerete, hogy mikor tapasztalhatja a PMS-t, segíthet megérteni, hogy miért érzi magát a jelenlegi állapotában és hogyan kezelheti azt. Pozitívum, hogy néhány nő energikusabbnak érzi magát, vagy magasabb a nemi vágya ciklusának bizonyos szakaszaiban. Amennyiben többet tudna meg nézzen be a foglaljorvost.hu weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük