Pontos terhességi és szülési kalkulátor itt!

A terhesség esedékességének megtalálásához csak ki kell választania az utolsó menstruáció első napjának dátumát a terhességi kalkulátor eszközünkön, és kattintson a „Hét kiszámítása” gombra.

Pontos terhességi és szülési kalkulátor elérhető a nogyogyasz.hu weboldalon, tehát kattintson ide és itt mindent megtalál ami érdekelheti. A kalkulátor használata után megkapja a becsült esedékességet. Mennyire pontos az esedékesség? A terhességi kalkulátor hozzávetőleges határidőt ad, amely kiszámítja az esedékességet azzal, hogy 280 napot (40 hét) ad hozzá az utolsó menstruáció első napjához (28 napos ciklust feltételezve, hosszabb vagy rövidebb ciklusokhoz igazodik) . A menstruációját és az ovulációt a terhesség első két hetének számítják. Ha esedékességének dátuma szerint születik meg a baba, a baba 38 hete nő, nem 40, de még mindig 40 hetes terhesnek minősül. Pontosabb határidőt kapok a terhesség későbbi szakaszában?

Az első megbeszélést a szülésznőnél, a „foglalási időpontot” 8 hetes és 12 hetes terhes között fogja megtenni. Itt megkapja a vizsgálatot, és pontos dátumot kap a baba születésére. De ha türelmetlen és tudni akarja, hogy mikor érkezik meg a baba, akkor a terhességi számológépünk várakozás nélkül becsült esedékességet ad. Ez a számológép segít megbecsülni a szülés dátumát („esedékesség”) az utolsó menstruáció időzítése alapján. A terhességi életkor megbecsüli, hogy milyen messze van a terhessége. Egészségügyi szolgáltatója a terhesség korát hetekben (nem hónapokban) számítja a terhesség alatti ellátás megtervezéséhez. A legtöbb terhesség az utolsó menstruáció első napjától számítva körülbelül 40 hétig tart. További részletekért és információkért nézzen be a nogyogyasz.hu weboldalra és itt rengeteg hasznos dolgot tudhat meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük