A műfű ragasztó hogyan használható helyesen?

A műfű áldásos tulajdonságait csak akkor tudjuk kiélvezni, ha a műfű szőnyeg szépen van rögzítve és a telepítése szakszerűen zajlik. A műfű fűnyírás és öntözés nélkül tündököl egész évben, ezért egyre többen választják. A műfű tekercsek gyönyörűvé és esztétikussá varázsolják a birtokunkban lévő udvart, amit azután nem kell gondozni. De ahhoz, hogy valóban gondtalanul élvezhessük a szabadságot, megfelelően kell telepíteni, ragasztani, stb.

A műfű telepítés tökéletes kivitelezési folyamattal teljes. Tudnunk kell, melyik munkafolyamatot mi követi, tudni kell, milyen műfű kiegészítőket kell használni. Máshogy kell például lerakni a műfüvet betonra és máshogy a földre. Egy kis szakmai ismeretszerzéssel azonban bárki le tudja tenni otthonában a műfüvet.

De nem csak otthon, hanem éttermek, hotelek, iskolák, óvodák, stb. területek megszépítésére is ideális a műfű szőnyeg kül- és beltérben is. A földre való műfű telepítés összetett dolog, de a betonra néhány óra alatt le tudjuk tenni a megvásárolt műfüvet.

Ha olyan területünk van, amire több műfű tekercs, vagyis műfű illesztés kerül, azt ragasztani is kelleni fog. Ilyenkor fontos odafigyelni a műfű szálirányára, vagyis arra, hogy a műfű szálai egyező irányba mutassanak. Sokkal élethűbb lesz így a látványa, hisz a valódi fű is azonos irányba „dől”. A műfű lerakás ezen formájához műfű illesztő szalag és műfű ragasztó is kelleni fog.

Műfű
Műfű

Hogyan terítsük le egymás mellé a műfüvet?

Két műfű szőnyeg egymás mellé fektetésekor a műfű illesztő szalagot terítsük le úgy, hogy mindkét szél alá helyezzük el. Az illesztő szalagra műfű ragasztót hordunk fel, ami segít abban, hogy a szélek ne jöhessenek fel. Így észrevétlen lesz az, hogy két műfű tekercs terül el az udvaron.

A műfű ragasztó egy egykomponensű, poliuretán ragasztó, amely kültérben és beltérben is használható. Önmagában nem, hanem mindig az illesztő szalagra kell felvinni. Tehát nem közvetlenül a betonra, hanem az illesztő szalagra kenjük!

A műfű ragasztó egy fontos és nem elhagyható dolog akkor, ha tökéletesen esztétikus és hibátlan végeredményt szeretnénk látni az udvaron.

A műfű ragasztás és műfű telepítés szintén időjárásfüggő, mely a ragasztónak és a műfű tekercsnek is 15-30 Celsius fokban a leghatásosabb. Ebben az intervallumban tudja a műfű megfelelően kirúgni magát, a ragasztó pedig ekkor köt tökéletesen.

Minden műfüves terület tökéletes lesz a kellő ismeretekkel telepítve. Ha viszont nem vagyunk magunkban biztosak, bízzunk meg a szakemberek munkájában.