A PVC vízszigetelés hosszú távú védelmet biztosít lapostető esetében is

Újépítésű családi házak kapcsán egyre elterjedtebb kialakításnak számít a sík tető, mégpedig jó okkal. Egyfelől költséghatékonyabb, ám ennél is jóval nyomósabb érv, miszerint a sűrűbben lakott területeken ezzel rengeteg plusz helyet nyerhetünk. Tudniillik megfelelően megválasztott burkolat mellett akár egy hatalmas terasz is kerülhet a legfelső szintre, ami hosszú távon jelentősen emeli a komfortérzetet.

Ahhoz, hogy utólag biztosan hosszú ideig ne kelljen bontani, PVC vízszigetelés alkalmazása szükséges. Míg ugyanis a magastető esetében a gravitáció és a burkolat együttesen kellő eredményességgel tudja elvezetni a csapadékot, addig a sík kialakítás kapcsán gyakorta pangás tapasztalható. Emiatt aztán kardinális kérdés, hogy a választott módszer száz százalékos védelmet nyújtson. A PVC vízszigetelés több szempontból is előnyösebb az alternatív megoldásoknál. Rendkívül tartós, emellett pedig rugalmas, így a különböző mozgásokat leköveti, anélkül, hogy a repedések veszélye fennállna. Ugyancsak a technológia mellett szól az UV-védelem is, így a nyaranta tapasztalható forróság sem kezdi ki a réteget.

Friss kivitelezéseknél ezért már szinte kizárólag PVC vízszigetelés történik, ám a régebbi építésű ingatlanok kapcsán komoly dilemmát jelenthet a már meglévő védelem karbantartása. A polimer anyagok fejlődését megelőző időkben ugyanis gyakorta bitumenes lemezekkel dolgoztak, amik ugyan kellően ellenállók voltak, viszont hosszú távon nem túl tartósak. Főképp a jelentős mennyiségű napsugárzásnak kitett területeken tapasztalható a gyakori repedés, ami aztán idővel biztosan beázáshoz vezet. Szerencsére a PVC vízszigetelés úgy applikálható erre a meglévő rétegre, hogy legtöbbször nincs szükség annak felszedésére. Ez nagyban megkönnyíti a munkafolyamatot és gazdaságossá teszi a felújítást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük