A süngomba nyújtotta előnyök

Egyre többen fordulnak a természetes alternatívák felé, legalábbis igyekeznek nem gyógyszer szedéssel kigyógyulni a különféle testi és lelki panaszokból. A gyógygombák alkalmazása még gyerekcipőben jár, azonban az ígéretes vizsgálati eredmények és pozitív hatások miatt érdemes adni neki egy esélyt.

Süngomba egy olyan gyógygomba, melyet az ázsiai emberek jól ismernek, különösen a kínaiak, ugyanis a kínai hagyományos orvoslásban évezredek óta alkalmazták. A modern tudomány mostanában kezdi felfedezni. Az eddigi eredmények mindenképp bíztatóak. A süngombát gyakran nevezik oroszlánsörény-gombának is, mivel növekedés közben úgy néz ki, mint egy öregapó szakálla vagy az állatok királyának sörénye. Félgömb alakú és általában fehér színű, nagyon érdekes kinézetű gomba. Kínában Japánban, Európában és Észak-Amerikában egyaránt megterem. Elsősorban az öregebb tölgyfák és bükkfák sebén telepszik meg, mivel parazitagomba, vagyis élősködik az adott gazdanövényen. Jótékony hatásai elsősorban annak köszönhetők, hogy tele van bioaktív összetevőkkel.

Ahogy fentebb is említettük, az orvostudomány csak nem rég irányította rá a figyelmét, ami egyben azt is jelenti, hogy egyelőre leginkább csak a kémcsőben, illetve az állatokon végzett kísérletek jellemzők. Csak egy-két olyan kísérletre került sor, mely emberekkel zajlott le. Az eredmények viszont egyértelműen azt mutatják, hogy érdemes használni a süngombát, mivel nagy valószínűséggel erősíti az immunrendszert javítja a kognitív képességeket és a depresszióra, valamint szorongásra is jótékony hatással van. Mindezt mellékhatások nélkül. Ha eddig nem ismerted a süngombát, azonban szeretnél bővebb információkat megtudni a témában, esetleg süngombát tartalmazó terméket rendelnél, akkor látogass el a gyogyvarazs.hu wbáruházba!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük