Állást keres szállással? Mi az, amire érdemes ügyelni?

Az álláskeresés önmagában véve sem egyszerű folyamat, azonban, ha még a lakhatás is fontos tényező, akkor még nehezebb a helyzet. Néhány munkakör esetében a munkavégzés fizikai jellege miatt a távmunka szóba sem jöhet, az ingázás pedig anyagilag nem éri meg, ezért célszerű szállással együtt keresni munkát.

Állást keres szállással a munkavállaló, annak többféle oka lehet. A magas beosztásban dolgozó munkavállalók és szakértők, idénymunkások, valamint a külföldi munkavégzés esetében a szállás gyakran elengedhetetlen. Ha ilyen helyzetben vagy és úgy keresel munkát, hogy ragaszkodik a szálláshoz, akkor mindenképp érdemes meggyőződni arról, hogy a szálláson milyen körülmények várhatók, illetve mik azok, amelyekről a munkavállalónak kell gondoskodnia. Nem elhanyagolható a szállás pontos elhelyezkedése sem, főleg akkor, ha az adott településen egyáltalán nem ismeri ki magát. Nagyon nem mindegy, hogy hogyan és mennyi idő alatt lehet eljutni a szállásról a munkahelyre és vissza. Elképzelhető, hogy erre gondot fordít a munkaadó, viszont, ha nem, akkor mindenképp jól jön, ha erről előre tud és kalkulál ennek lehetséges költségeivel.

A munkáltató által kínált szállás, például apartman vagy különálló ház esetében nem ritka, hogy a munkavállalók némely helységeket, mint a konyha vagy a fürdőszoba együtt használnak. Főleg a nők szempontjából lényeges kérdés, hogy kifejezetten női vagy koedukált szállásról van-e szó. Ha a szállásra párokat várnak, akkor az élettársa vagy házastársa is elkísérheti a szállásra és ott lakhat, még akkor is, ha nem ugyanazon a munkahelyen dolgoznak. A szállással együtt járó munkák esetében még nagyobb utánajárásra van szükség. Ha ilyen munkákat keres, akkor látogasson el a jobtain.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük