Mit lehet tenni, ha ömlik a víz, de a szakember még nem ért ki?

Csőtörés esetén különösen fontos faktor az idő, vagyis, hogy mennyi idő alatt ér ki a szakember. Amíg meg nem érkezik, addig sem kell karba tett kézzel ülnünk, hiszen hasznossá tehetjük magunkat és ezáltal a károkat is minimalizálhatjuk.

A csőtörés kapcsán szükséges tevékenységekről itt olvashat bővebben! Ha csőtörés nyomait fedezi fel otthonában, akkor érdemes mielőbb szakember segítségét kérni. Amíg a szakember kiér, addig tehetünk a kárenyhítés érdekében, például a főcsap elzárásával. Ez az egyik legfontosabb tennivaló, mivel így a mérhetetlen vízömlés megszüntethető és kevésbé kell tartani attól, hogy további károk keletkeznek. Ha nem tudjuk hol van a főcsap, az komoly probléma, hiszen vészhelyzetben nagy gondot jelent, ezért érdemes előzetesen tájékozódni. Sürgős helyzetben ugyanis nagyon sok időt lehet veszíteni a főcsap keresésével. Ha súlyos a helyzet, akkor a legjobb nem várni a főcsap elzárással, így érdemes csak ezt követően kihívni a szakembert, hogy ne váljon még rosszabbá az adott szituáció. Amíg a szakember kiér, addig feltörölhető a kiömlött víz és fel lehet mérni, hogy mely területeken és milyen mértékben keletkezett kár.

Ha a padló, falak és a bútorok is eláztak, akkor javasolt alaposan átszellőztetni a lakást és különféle szárításra alkalmas eszközöket bevetni a nedvesség eltávolítása céljából. Csőtörés esetén a kommunikációra is nagy hangsúlyt kell fektetni, vagyis közölni kell a családtagokkal, épületben élőkkel, hogy mi történt. Szükség esetén a szomszédok értesítése is elengedhetetlen. Főleg akkor, ha a kiömlő víz a falakon vagy a padlón is áthatolt. Amíg a szerelő meg nem érkezik, addig célszerű a káreseményt fotókon és videókon megörökíteni, mivel nagy segítséget nyújthat a biztosítóhoz benyújtott kártérítési igényben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük