Hasznos tippek az elektromos hajcsavaró használathoz

Ha szereted gyakran váltogatni a frizurád és előszeretettel varázsolsz egyenes hajadból hullámost, akkor az elektromos hajcsavarót neked találták ki! Ez még inkább igaz akkor, ha nem szeretnéd komoly hőhatásnak kitenni hajad. Sajnos a legtöbb hajformázó magas hő alkalmazása által alakítja a hajat, ami idővel a hajszerkezet roncsolásához vezet. Ennek elkerülése érdekében érdemes elektromos hajcsavarót használni.

Elektromos hajcsavaró lehetővé teszi, hogy úgy érd el az álomfrizurát, hogy közben nem ártasz a hajad egészségének. A haj állandó formázása különféle magas hőt alkalmazó hajformázókkal rendkívül kellemetlen hatásokkal jár hosszú távon. A hajcsavarók használata rendkívül egyszerűnek tűnik, amiben van is némi igazság, azonban vannak olyan hibák, melyeket nagyon könnyű elkövetni. Sokan csak ímmel-ámmal tekerik fel a hajtincseket. Holott a hajtöveket is meg lehet emelni, ami azért előnyös, mert így optikailag sokkal dúsabbnak fog tűnni a haj. Ha a hajtövekre is figyelmet fordítasz, akkor sokkal látványosabb végeredményt érhetsz el. Ehhez egy nagy méretű hajcsavaró a legjobb választás.

Viszont mielőtt neki állnál a hajtincsek felcsavarásának, első lépésként mindenképp alaposan fésülködj meg. Ha a gubancos, kócos hajad tekered fel, akkor a hajcsavarók eltávolítása során könnyen tönkre teheted a loknidat. Arról már nem is beszélve, hogy ahogy húzod a hajcsavarót és ezáltal a hajad, nagyon könnyen fájdalmat okozhatsz magadnak. Éppen ezért, ha csak egy tanácsot fogadsz meg, akkor az legyen az, hogy alaposan megfésülködsz. Ha elkészültek a hullámos loknik, akkor ne feledkezz meg azok fixálásáról sem, például hajlakkal. Ha szeretnéd megfésülni a hajad, azt semmiképp ne fésűvel tedd, hanem finoman az ujjaiddal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük