Amit a könyvek szállításáról tudni érdemes

Ma már nagy divattá vált az online vásárlás, de időről időre vissza tér a könyvcsere program is, illetve az ünnepek alkalmával a könyvek ajándékozása is.

Ide kattintson, ha ezzel kapcsolatban szeretne minden további bővebb információt megtudni. Amennyiben megtanuljuk a könyvek helyes csomagolását és küldésének a folyamatát, akkor nagyon sok időt és pénz spórolhatunk meg. A könyv típusától függően, az adott könyv biztonságos becsomagolásához különböző anyagokra lesz szükségünk. Annak érdekében, hogy a feladott könyv sérülésmentesen érkezzen meg az adott címre, nagyon fontos a biztonságos csomagolás. Főként gondolunk itt az új könyvekre, melyek ha károsodnak, akkor rögtön oda a varázs. Abban az esetben, ha papírkötéses könyvet szeretnénk feladni, akkor egy párnázott boríték is elegendő lehet. Ugyanis ez a boríték teljes mértékben biztosítja, azt, hogy a könyv sérülés mentesen megérkezzen. Viszont a keményborítós könyveknél más a helyzet. Ezek a könyvek a legtöbb esetben porzsákkal rendelkeznek. Amennyiben egy párnázott borítékot választunk, akkor az már nagyban növelheti az esélyét annak, hogy nem történik sérülés a könyvünkön.

Ilyen esetekben a legjobb választásnak azok a borítékok bizonyulnak, amelyek oldalt nyílnak. A nagyobb könyvek esetén, már érdemes a borítékokat elhagyni. Viszont jó választásnak bizonyulhatnak kisebb papírdobozok. Fontos, hogy arra oda figyeljünk, hogy minél nagyobb egy doboz, annál többet kell fizetni a postán. Ezért is ajánlott akkora méretet választani, amibe pont belefér a könyv. A dobozba érdemes még elhelyeznünk egy sor buborékfóliát, így nagyobb biztonságban tudhatjuk a feladott könyvet. Illetve érdemes még a dobozos megoldások mellett, biztosítani azt, hogy a könyvek ne bírjanak kinyílni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük