Az Infrapanel és padlófűtés közötti különbségek!

A padlófűtés nagyszerű módja az otthoni melegítésének. Jól esik majd járni a padlón, egyenletesen elosztja a hőt a szoba minden részében, és megszabadítja falait a radiátoroktól, így több hely marad a festményeknek, a polcokhoz vagy akár az ablakoknak.  De mi a helyzet az infrapanelekkel és mi a különbség köztük?

Katt ide és olvasson többet arról, hogy mi az infrapanel, mi a padlófűtés és mi a különbség köztük? Egy megfelelő méretű padlófűtő egység nagyobb területet fűthet, mint az egyes radiátorok, és alacsonyabb hőmérsékleten működik, így csökkentheti a fűtési költségeket. Kevesebb a pazarlás a padlófűtés esetében – padlója meleg marad, még akkor is, ha az ablakok nyitva vannak.  Emellett ráadásul a padlófűtés rejtve van, nem látható, tehát nem rontja dekorációját, és nem foglalja a helyet egy csúnya, terjedelmes radiátor. A padlófűtést kő-, csempe-, fa- vagy szőnyegpadló alá is lehet felszerelni (mindaddig, amíg a szőnyeg nem túl vastag – általában 1,5 hüvelyk a legnagyobb megfelelő vastagság).

Az infrapanelek egyik előnye a padlófűtéssel szemben, hogy sokkal olcsóbb a telepítésük és a karbantartásuk mint ugyanezek a padlófűtés esetében. Egy alacsonyabb teljesítményű infravörös rendszer hozzávetőlegesen fele annyiba kerül, mint a padlófűtés, amely hasonló hőt biztosít. Olcsóbb üzemeltetni is, mint a padlófűtést. Ennek oka az, hogy a helyiséget infravörös sugárzás fűti, tehát célzottabb, és egyáltalán nem veszíthet el hőt huzat közben. Közvetlenül maga felé irányíthatja a hőt, hiszen az infravörös paneleket a mennyezetre helyezve melegíti a padlót és a helyiség minden más részét is. Ezenkívül segíti a fürdőszobák szárazon tartását, ha az előbb felsorolt előny nem lenne elég. Az infrapanel mindemellett megakadályozza a nedvesség kialakulását is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük