Minőségi autó kerékcsapágy kedvező áron!

A szerelő azt mondja, hogy szüksége van egy kerékcsapágyra, de kíváncsi mi is az pontosan? Valószínűleg sokszor hallotta már azt a szót, hogy csapágy, de nem tudja mire jó és most szeretné megtudni, miért is kell egy autó kerekébe csapágy?

A kerékcsapágy alkatrész acélgömbök sorozata, amelyet egy fém gyűrű tart össze. Segítik a kerekek gyors forgását a lehető legkisebb súrlódással, ezáltal tud egyenletesen haladni az úton az autó. Mindenféle járműben használják, a kerékpároktól kezdve, a repülőgépeken át, egészen az autókig. Egy autóban egy kerékcsapágy a fém tengelyen fut, és szorosan illeszkedik az kerékagy belsejébe, amely egy üreges fémdarab a kerék közepén. A kerékagy tartja azokat a rögzítőcsavarokat, amelyekkel a gumiabroncsot a kerékre csavarják. A kerékcsapágy hátulról be van nyomva az kerékagyba, így biztosítva a biztonságos és egyenletes kerékforgást. Ha a csapágyak sérültek általában zajt okoznak vagy furcsa rezgést, de csak akkor, ha az autó menet közben van.

Ha a kerékcsapágy tömítése megsérül, a zaj nagyon halvány és idővel egyre hangosabb lesz. Miközben körülbelül 40 km/h sebességgel halad az úton, lassan fordítsa a kormánykereket az egyik oldalról a másikra, ezzel a jármű súlyát átmozgatva egyik oldalról a másikra. Ne vezessen őrülten, ne tegye ki az autót és saját magát veszélynek, csak óvatosan tekerje el a kormánykereket és figyelje meg, hogy a zaj egyre hangosabb vagy enyhébb-e. Ha jobbra fordulva valamivel kevesebb a zaj, akkor a sérült csapágy a jobb oldalon lehet, vagy fordítva. Ha kerékcsapágy cserére van szüksége, keresse fel az alkatreszek.hu webáruházat, ahol minden modellhez kínálunk minőségi termékeket. Vásároljon online kerékcsapágyat és garantáltan elégedett lesz a színvonallal, amelyet a termékeink és a munkatársaink biztosítanak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük