Cica alom, kiskedvencünk igényeinek megfelelően

Ha kiskedvencünk benti cica, akkor gondoskodnunk kell a megfelelő ürítési lehetőségről. Az viszont nagyon nem mindegy, hogy milyen macskaalmot választunk, illetve ezen felül is van pár dolog, amire érdemes odafigyelni.

Cica alom kapcsán aranyszabály, hogy eggyel több alomtálcára lesz szükségünk, mint ahány macskával együtt élünk. Köztudott, hogy a cicák nem szívesen osztozkodnak a területeken, ez pedig a testi folyamatokra is igaz. Szobatisztaság kapcsán sokkal egyszerűbb dolgunk van, ha egy macskával élünk együtt, mint egy kutyával. Ugyanakkor ahhoz, hogy az állat elvégezze a dolgát, mindenképp szükségünk lesz a megfelelő alomra és alomtálcára. Ha ezek megvannak, azonban kiskedvencünk mégsem használja, akkor nagy valószínűséggel valamiért nem felel meg számára. Például gyakori hiba, hogy a gazdi nem tisztítja, illetve cseréli elég gyakran az almot. Márpedig a cicák kényes állatok, akiknek elengedhetetlenek a higiénikus körülmények. Szintén problémát jelenthet, ha az alom nem megfelelő minőségű, esetleg az alomtálca túl kicsi. Ezenkívül húgyúti fertőzés is állhat a háttérben, így, ha az alommal nincs probléma, akkor célszerű tenni egy látogatást az állatorvosnál.

Ma már többféle alom közül tudunk választani, azonban ahogy fentebb is említettük, a cicák érzékeny lények, akiknek megvan a saját véleményük a világról. Könnyen lehet, hogy a macskának valamiért nem tetszik az alom illata, tapintása vagy az általa kiadott hang. Ekkor érdemes egy másik fajta alommal tenni egy próbát. Ma már rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, így bőven van miből válogatni. Könnyen lehet, hogy ami az egyik cicánknak beválik, azt a másik el fogja utasítani. Azonban, ha kiismerjük a macska szükségleteit, akkor onnantól nyert ügyünk van és könnyű lesz a vásárlás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük