Depresszió okai és kezelése

Gyakran mondják, hogy a depresszió kémiai egyensúlyhiány következménye, de a depressziós ember nem képes megragadni a betegség összetettségét. Kutatások szerint a depresszió nem abból fakad, hogy egyszerűen túl sok vagy kevés bizonyos vegyi anyag van az agyban.

Depresszió okai megismerhetőek a nogyogyasz.hu weboldalon tehát nézzen be hozzánk még ma és tudjon meg mindent erről. A depresszió oka lehet az agy hibás hangulatszabályozása, a genetikai sérülékenység, a stresszes élet, a gyógyszerek és az orvosi problémák. Úgy gondolják, hogy ezen dolgok közül több kölcsönhatásba lépve depressziót vált ki. Az biztos, hogy vegyi anyagok vesznek részt ebben a folyamatban, de nem egyszerű kérdés, hogy az egyik vegyszer túl alacsony számban van jelen, a másik pedig túl magas számban. Inkább sok vegyi anyag van jelen, amelyek mind az idegsejteken belül, mind azon kívül működnek. Millió, sőt milliárd kémiai reakció alkotja azt a dinamikus rendszert, amely felelős a hangulatért, az érzékelésért és az élet megtapasztalásáért. Ezzel a bonyolultsági szinttel láthatja, hogy két embernek hasonló depressziós tünetei lehetnek, de a belső probléma és ezért a leghatékonyabb kezelési módszerek teljesen eltérőek lehetnek.

A kutatók sokat tanultak a depresszió biológiájáról. Olyan géneket azonosítottak, amelyek az egyéneket kiszolgáltatottabbá teszik a rossz hangulat iránt, és befolyásolják, hogy az egyén hogyan reagál a gyógyszeres terápiára. Egy napon ezeknek a felfedezéseknek jobb, egyénre szabottabb kezeléshez kell vezetniük, de ez valószínűleg évek múlva lesz. És bár a kutatók minden eddiginél többet tudnak arról, hogy az agy hogyan szabályozza a hangulatot, a depresszió biológiájának megértése korántsem teljes. További részletekért és bővebb leírásért nézzen be a nogyogyasz.hu weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük