Egy bálacsomagoló segítségével sokkal egyszerűbb a takarmány elraktározása

Az ipari méretű állattartás sikeressége rengeteg tényező együttes hatásából ered, ám vannak olyan területek, amelyekre kifejezetten nagy figyelmet kell fordítani. A jószágok életterének kialakítása mellett ilyen például az etetés kérdése is, hiszen amellett, hogy kifogástalan összetevőkre van szükség, a folyamatnak gazdaságosnak is kell maradnia.

Ebben egy bálacsomagoló alkalmazása hatalmas segítséget jelenthet, főképp, ha az igényeinknek leginkább megfelelő modell mellett döntünk. Napjainkban a takarmányokkal szemben támasztott követelmények egyre szigorúbbak, lévén nem csak a magas minőség kardinális kérdés, de az eltarthatóság is rengeteget nyom a latban. Széna, szalma, valamint a szenázs és szilázs kapcsán eltérő módszereket kell alkalmazni, ezért mindig a körülmények és elvárások tükrében kell megválasztani a bálacsomagoló gépet. Emiatt, és a ma már igen jelentősnek mondható kínálat okán érdemes a vásárlást megelőzően kikérni egy szakember segítségét, tudniillik apró különbségek is rengeteget számíthatnak a használat során.

Fontos szempont például az is, hogy egyedi, avagy csoportos bálacsomagoló berendezésre van-e inkább szükségünk. Szintén döntő befolyással bír a kialakítás, hiszen léteznek olyan modellek, amelyek önálló módon látják el ezt a feladatot, de választhatunk a bálázóval egybeépített darabot is. Utóbbi nagy előnye, hogy így egy fázisban lezajlik a teljes folyamat, ellenben ha valamilyen meghibásodás történik, akkor annak elhárításáig az egész munkát le kell állítani. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, miszerint ha egy ilyen bálacsomagoló mellett döntünk, akkor elég egyetlen gép karbantartásáról gondoskodni, ami hosszú távon akár jelentős költségcsökkentést is eredményezhet. Ennek főképp akkor van jelentősége, ha kiterjedt eszközparkkal rendelkezünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük