Egyszerű és kényelmes fűtés klímával

Egyre elfogadottabbá válik az a tény, hogy a klíma berendezések nem csak hűtésre, de fűtésre is alkalmasak. Sőt sok esetben sokkal gazdaságosabb megoldásokat kínálnak.

3,5 KW Hisense klíma pont egy ilyen modell. A mai modern kialakítású klímákkal akár 10-15% energiát is megspórolhatunk egy-egy fűtési szezon alatt. A legjobb példa arra, hogy bemutassuk a klímák hatékonyságát az, hogy egy egyszerű olajradiátor, melyet egy fűtőszál fűt kb. 1:1 hatékonysággal, addig egy korszerű klímaberendezés akár a négyszeresére vagy ötszörösére is képes. A titok a hőszivattyús működésében rejlik.  Amikor hűtő üzemmódban használjuk a klímát, akkor a berendezésben keringő folyadék a szobából hőt von el, felmelegszik majd elpárolog. Míg a fűtés esetén a hőszivattyúk által, a forró gőzök a beltéri egységben kondenzálódnak, vagyis fűtenek. Ilyenkor a kültéri egység felülete veszi el a hőt, a nála melegebb levegőtől. Ebből látszik, hogy a hőszivattyú esetében az elektromos áram csak a fűtési rendszert működteti, így kiderül, hogy nem direkt fűt, mint egy fűtőszál.

Ez a rendszer annyira gazdaságos, hogy a villanyradiátorhoz képest akár négyszer vagy ötször is hatékonyabb lehet. A leglátványosabb energiamegtakarítást az átmeneti időszakokban, vagyis a szezon elején és végén érhetünk el. Ilyenkor a leghatékonyabbak, ám a modern berendezések akár -15 C fokban is hatékonyan tudnak működni. Még gazdaságosabbá tehetjük a Hisense klíma berendezések által való fűtést, ha kedvezményes villamosenergiát választunk, mint pl.  a H és a GEO. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését keressen fel bennünket akár személyesen Budapesten, vagy a www.hisense.hu weboldalunkra kattintva. A honlapunkon minden további információt megtudhat, vagy érdeklődhet a +361 324-3781-es telefonszámon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük