Miért előnyös a kondenzációs kazán?

A fűtés rendszerek kiépítéséhez szakemberekre van szükség. Napjainkban már számos fűtésrendszer és kazántípus közül választhatunk és mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

A jól működő kondenzációs kazán előnyei számosak lehetnek. Ezek közé tartozik, hogy a füstgáz hőjének felhasználásával működnek, és ez által sokkal nagyobb hatékonyság érhető el velük. A hagyományos kazánok hatásfoka általában nem növelhető kilencven százalék fölé, ezzel ellentétben pedig egy kondenzációs kazán hatásfoka elérheti a százkilenc százalékot is, tehát húsz százalékkal jobb lehet a teljesítménye egy kondenzációs kazánnak, mint egy hagyományosnak. Ezek a faktorok hozzájárulnak egy hatékonyabb és gazdaságosabb fűtési megoldáshoz, amely a pénztárcánkat is megkíméli. Az elavult, régi kazánok lecserélése egy kondenzációs kazánra mindenképp ajánlott, hiszen nemcsak hatékonyság szempontjából, hanem hosszú távon a megtakarítás szempontjából is hasznos. A kondenzációs kazánok használhatók a kommunális és a lakossági fűtési rendszereknél egyaránt. Egy újabb előnye, hogy hozzájárulnak a szennyezőanyag kibocsátások csökkenéséhez is, amely igen fontos tényező napjainkban.

Mivel egy kondenzációs kazánnak sokkal kevesebb gáz elégetésére van szükség ugyanannak a hőmérsékletnek az előállításához, mint egy hagyományosnak, ezért 40-50%-al kevesebb mértékben szennyezi a levegőt, mint a többi hagyományos kazán. Hogyha tehát egy energiatakarékos, költséghatékony és környezetbarátabb megoldással szeretnénk megoldani a fűtési rendszert az otthonunkban, akkor mindenképp válasszuk a kondenzációs kazánt. Hogyha tapasztalt szakemberrel szeretné felvenni a kapcsolatot, akkor mindenképp ajánlott a Budapesti Fűtés és Gázszerelés gyorsszolgálat, amely több mint 25 éves múlttal rendelkezik. Hívja a +36 20 366 80 67-es telefonszámot vagy írjon emailt az info@futes-gazszereles.hu email címre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük