Egyszerűsített kazáncsere teljes körűen, kéménybéleléssel, villanyszereléssel, garanciális kazán beüzemeléssel, Budapest és 60km-es vonzatában!

Miután a régi gázkazánját leszereltük, és felrögzítettük az új kondenzációs készülékét, jöhetnek a kéményes kollégák akik, az új gázkazántól elkezdik kijelölni és kiépíteni az új füstgáz és levegő oldali csatlakozásokat.

Természetesen ezt megelőzően készítettek egy hő-és áramlástechnikai méretezést, hogy a kazán ereje és füstgázcső mérete megfelelő legyen a füstgáz elvezetésére. A meglévő kémény szerkezetbe, ha az oldalfala nem sűrűn bordázott, akkor egy PPs/alu-80as csövet ledugnak a kazán légellátás biztosítása miatt. Hogyha a kémény oldalfa sűrűn bordázott, akkor onnan nem szívhatja a kazán a levegőt, mert eldugulhat a készülék és megáll a működése. Ilyen esetben 2 opció is van, ha elég széles a meglévő épített kémény akkor egy koncentrikus, duplacsövet egy PPs/alu 80/125-öst ledugnak, így a 80-as rész a kazán légellátását biztosítja, míg a 125-ös részén távozhat a füstgáz. Hogyha nem elég széles a kémény, (illetve van benne elhúzás), hogy ez a 125mm-es cső nem fér bele, akkor a levegő oldalát oldalfali kivetéssel lehet megoldani, hogy onnan szívhassa a friss levegőt a gázkazánnak. Hogyha nincs épített kémény, akkor függőlegesen, koncentrikus csővel, a tető fölé egy áttöréssel ki lehet vezetni a füstgáz vezetéket. Miután elkészültek a nyomvonal kijelölésével és összekötötték a 2 oldalt a kazánnal, utána a tetőáttörés leszigetelésével folytatják, valamint tetőkibúvó ablak, tetőjárda telepítésével, folytatják, ha szükséges. Miután mindennel elkészült a kéményes csapat, azután egy szondát tesznek a kéményebe, zárttá teszik a rendszert és ellenőrzik, hogy tömör-e a rendszer, és hogy nem ereszt sehol.

Kazáncsere Budapest
Kazáncsere Budapest

Miért van szükség villanyszerelőre kazáncsere során?

Miután a kazánt összekötöttük füstgáz és vizes oldalról is jöhet a villanyszerelő kollégánk, aki a kazán alatti használati víz előre és visszatérő ágát, a fűtés előre és visszatérő vezetékét valamint a gázcsövet összeköti EPH-ba, azaz egyenpotenciálra hozza a vezetékeket, amit egy zöld sárga vezetékkel és erre egy speciálisan kialakított EPH bilincsel összeköti őket. Valamint a gázóránál is összeköti a fogyasztói, azaz a mért vezetéket, a méretlen vezetékkel, így biztosítva a földelést. Metrel vizsgáló készülékével ellenőrző méréseket végez, hogy minden tökéletesen megfeleljen az előírásoknak, valamint a mért adatokból jegyzőkönyvet készít. Ezután a kondenzációs kazánt és a termosztátot összeköti egymással, és beprogramozza a kéréseknek megfelelően, valamint elmagyarázza az új termosztát működését. Ezt követően, beköti a kazánt a hálózatba, hogyha az elektromos szekrényben van 30mA-es fí-relé, akkor a kazánt egy sima dugvillára rákötve, bedughatja a konnektorba, viszont, ha nincs az elektromos rendszeren egy ilyen fí-relé, akkor a kazán mellé telepít egy kismegszakító dobozt és annak a reléjébe köti be a gázkazánt, így megvédve a gázkazánt az esetleges áramingadozásoktól.

Garanciális kazán beüzemelés, hogyan zajlik?

A teljeskörű kondenzációs kazáncseréből már csak egy lépés maradt le, a garanciális kazán beüzemelés. Miután üzemképes az új gázkazán, megérkezik a beüzemelő csapat, akik füstgáz és levegő érték elemzést végeznek, és a megrendelőnek egy teljeskörű előadást tartanak a gázkazán funkcióiról, működéséről, majd kitöltik a garancialapot. A kazánhoz minden évben vissza kell őket hívni, hogy elvégezhessék az éves karbantartást és plusz 1 évvel meghosszabbítsák a gázkazán garanciális időtartamát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük