Esővíz elvezetés szakszerű megoldással

Talán nem mindenki tudja, hogy a szakszerű esővíz elvezetés minden polgár számára törvényileg előírt feladat. Kormányrendelet fogalmazza meg, hogy minden területen, telken olyan módszerrel kell végrehajtani az esővíz elvezetését, hogy az ne tegyen kárt sem magán, sem közterületen, valamint, hogy az biztonságos legyen mind az emberekre, mind az ingatlanokra.

Az esővíz elvezetés lehető legjobb és legbiztonságosabb megoldása a föld alatt elvezetett rendszereken keresztül történő esővíz szikkasztás. Bonyolultan hangzik, de igazából pofon egyszerű, ám mégis rendkívül elmés megoldás. Régebben is létezett megoldás a csapadék elszivárogtatására, sőt ma is többen használják a kavicsos-dréncsöves módszert, ám ez a megoldás egyáltalán nem olyan hatékony, mint az esővíz szikkasztás, ráadásul a telepítése sem olyan egyszerű. A sunikft.hu weboldalról részletesen tájékozódhatnak az érdeklődők a szikkasztásos esővíz elvezetésről, s amennyiben egyéb kérdés merülne fel, az ügyfélszolgálat készséggel áll rendelkezésre minden hétköznap.

De lássuk, mit is rejt magában ez a kissé idegen kifejezés! Az esővíz elvezetése egy föld alatt felépített rendszeren keresztül történik. Előzetesen szűrésen megy keresztül a csapadék, s a rendszert is geotextília óvja a környezeti hatásoktól. Mielőtt belevágunk a telepítésbe, fel kell mérni a tetőfelület nagyságát, valamint a talaj minőségét is figyelembe kell venni, s ez alapján némi matematika segítségével kiszámolható, hogy mekkora rendszerre lesz szükség a leghatékonyabb esővíz elvezetéshez. A sunikft.hu oldalon vásárolt termékek részletes útmutatója lehetővé teszi, hogy bárki telepítse magának a kiválasztott rendszert. A vásárlók összeállíthatják maguk is az oldalon található elemekből az installálni kívánt szerkezetet, de a már meglévő csomagokból is választhatnak. Ez a megoldás környezetbarát és mindenki számára biztonságos! Készüljenek fel a csapadékra egy idő és értékálló rendszerrel a ház mellett!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük